"Süleymanpaşa Meydanı, Tekirdağ'ın simgesi olacak"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Trakya'nın en büyük meydan projesinin son etabı olma özelliğini taşıyan Zübeyde Hanım Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldÄ

GÜNDEM 25.12.2021 16:40:00 0

Zübeyde Hanım Parkı'nın açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

TEKNİK BİLGİLER VERDİ

 

Süleymanpaşa’da Büyükşehir Belediyesi Katlı Yer Altı Otoparkı yanında gerçekleşen açılış töreninin ilk konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal yaptı. Özdal konuşmasında, Zübeyde Hanım Parkı hakkında teknik bilgiler paylaştı. Özdal'ın ardından konuşmalarını Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan da yaptıkları konuşmalarda, Zübeyde Hanım Parkı'nın hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

 

 

5 AŞAMADA YAPILDI

 

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz Zübeyde Hanım Parkı'mızı hizmete sunarak Süleymanpaşa Meydan Düzenleme projemizi tamamlamış oluyoruz. 2014 yılında göreve geldikten sonra Süleymanpaşa Meydan Düzenleme Projemizi hayata geçirme kararı aldık ve geride bıraktığımız 7,5 yılda bu projeyi 5 aşamada gerçekleştirdik. Bu büyük projemizin aşamaları şunlardır: Hasan Ali Yücel Meydanı Düzenleme Projesi, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı Düzenleme Projesi, Merdivenli Park Projesi, Ali Rıza Efendi Parkı Projesi ve Zübeyde Hanım Parkı Projesi. Bütünlük arz eden Süleymanpaşa Meydan Düzenleme projemizi tamamlayarak kent merkezimizi estetik bir görünüme kavuşturduk, kültür varlıklarımızı daha görünür hale getirdik ve vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri yeni sosyal donatı alanları kazandırdık. Meydanlar, bulundukları kentlerin simgeleridir” dedi.

 

 

“DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”

 

“Trakya'nın en büyük meydanı olan Süleymanpaşa Meydanımız, Tekirdağ'ın simgesi olacaktır” diyen Albayrak, “Kentimize böylesine önemli bir değer kazandırıyor olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Zübeyde Hanım Parkımız, modern peyzaj mimarisinin bir örneği olarak tasarlanmıştır. Park alanı içerisindeki tarihi taş binayı aslına uygun bir şekilde restore ettik. Aynı şekilde park alanını iklim şartlarına uygun bitkiler ile yeşillendirdik, çocuk oyun alanları ile doğal taşların bulunduğu şelaleler yaptık. Bir yandan kültürel dokuyu korurken diğer yandan modern şehircilik anlayışıyla kentimizin çehresini değiştiriyoruz. Bunu yaparken de değerlerimizi yaşatıyoruz. Projemizin son iki etabında gerçekleştirdiğimiz park projelerimize Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çok değerli anneleri ve babaları; Ali Rıza Efendi ile Zübeyde Hanım'ın adını verdik. 2018-2019 yıllarında Çorlu ilçemizde iki etap halinde yapımını tamamladığımız büyük parkımıza da "Zübeyde Hanım Parkı" adını vermiştik. Cumhuriyet değerlerine bağlılığımızın bir ifadesi olarak başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere önemli şahsiyetlerimizin hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz. "Geçmiş ile gelecek birlikte yürüyecek; Tekirdağ daha da büyüyecek" sloganıyla Mavi gözlü kentimizi daha yaşanılabilir bir şehir haline getirme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BİN 500 METREKARE YEŞİL ALANA SAHİP

 

Zübeyde Hanım Parkı, yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile hizmete açıldı. Protokol üyeleri tarafından daha sonra, parka ismini veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstünün açılışı da yapıldı. Yetkililer, park hakkında yaptıkları bilgilendirmede, “Süleymanpaşa Ortacami Mahallesi'nde, yıkılan eski Türk Telekom binası alanında bulunan Tarihi Depo Binası çevresinde yapılan, bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan ÖPA - 1 Projesi Zübeyde Hanım Parkı'nda 320 metrekare yeşil alanı kapsayan oturma alanı ve 750 metrekare kaldırım düzenlemesi yapıldı. Projede ayrıca yeşil alanlarda bölgenin iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar bulunuyor. Çocuk oyun alanlarının yanı sıra doğal taşlar ile yapılmış şelaleler ve doğal taşlar ile park alanında doğal bir ortam da sağlanmış oldu” dedi.

 

Haber / Buse SERİN