Türk Metal grev kararı aldı

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Gemlik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 24 Aralık günü itibariyle grev kararı aldıklarını açıkladı. TMS Çerkezköy Ş

GÜNDEM 25.12.2021 14:36:00 0
Türk Metal grev kararı aldı

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'na katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 24 Aralık günü itibarıyla grev kararı aldıklarını açıkladı.

 

“EYLEMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Günlerdir ayakta olduklarını belirten Kavlak, “Vardiya giriş-çıkışlarında, kent meydanlarında eylemlerdeyiz. Artık sözün bittiği yerdeyiz, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Bundan sonraki süreçte, eylemse eylem, grevse grev. Son birkaç gündür, örgütlü olduğumuz bütün bölgeleri eylem alanına çevirdik. Buna devam edeceğiz. Bütün bölgelerde küçük çaplı mitinglerle mücadelemizi yükseltiyoruz. Salı günü İzmir'de alanlardaydık, çarşamba günü Manisa’daydık, perşembe günü Bursa Kent Meydanı'nı inlettik, dün Eskişehir'deydik. Bugün buradayız. Pazartesinden itibaren eylemlerimize devam edeceğiz. Çerkezköy'de, Gebze'de, Bolu'da, Sakarya'da, Ankara'da olacağız. Her yerde, her meydanda biz olacağız, hiç durmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“HER YER, BÜTÜN İŞ YERLERİ EYLEM ALANIDIR”

 

Gemlik’e yalnızca eylem planlarını değil, başka bir kararı da açıklamaya geldiğini belirten Kavlak, “Mücadelemizin en etkili silahını buradan, Gemlik'ten bütün Türkiye'ye duyurmaya geldim. Buraya grev kararımızı alarak geldim. 24 Aralık günü itibarıyla grev kararımızı aldık. Artık yalnızca sokaklar, caddeler, meydanlar değil, artık her yer eylem yeridir. Her yer, bütün iş yerleri eylem alanıdır. Grev kararımız hayırlı olsun, gazamız mübarek olsun” dedi.

 

“KENT PARK’TA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ”

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak da, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türk Metal Sendikamız ve MESS arasında devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlayamayıp grev kararımızı aldık. Bu süreci protesto etmek ve MESS'in bu uzlaşmaz tutumuna karşı Türk Metal Sendikası Çerkezköy ve Kapaklı Şubelerimiz olarak 27 Aralık Pazartesi günü saat 16.30'da Çerkezköy Kent Park Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Tüm üyelerimizi, ailelerini ve Çerkezköy halkımızı Kent Park Meydanı’na bizlere destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU