Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası start aldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Büyük Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası Çorlu'da başladı. Şampiyonanın açılışında k

GÜNDEM 24.12.2021 11:25:00 0
Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası start aldı

Şampiyonanın açılış seremonisinde bir konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, böylesine önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Mavi gözlü kentimizin gururu olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan'ın hatırasını yaşatmayı ve güreş sporunu yeni nesillere sevdirmeyi üzerimize düşen bir görev olarak kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda Türkiye Güreş Federasyonu'nun iş birliğiyle ulusal güreş turnuvaları düzenlediklerini kaydeden Albayrak, “Ayrıca Süleymanpaşa ilçemize bağlı İnecik Mahallemizde yağlı güreş turnuvası düzenledik. Bu yıl da Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Turnuvası'na ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“BAŞARIYLA TEMSİL EDECEKLERİNE OLAN İNANCIM TAMDIR”

 

“24 ilden 152 sporcumuzun katıldığı Güreş Şampiyonası'nın sportmenlik ve centilmenlik içerisinde en verimli şekilde geçmesi temennimizdir” diyen Albayrak, “Şampiyonada dereceye girecek sporcularımızın ülkemizi uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil edeceklerine olan inancım tamdır. Güzel yurdumuzun dört bir yanından gelerek turnuvaya katılan değerli sporcularımıza başarılar diliyor, Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BAŞARILAR DİLEDİLER

 

Açılış seremonisinde ayrıca Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da bir konuşma yaparak, turnuvaya katılan sporculara başarılar dilediler.

 

ŞAMPİYONAYA 24 İLDEN 152 SPORCU KATILIYOR

 

21 Aralık tarihinde teknik toplantısı yapılan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Büyük Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası'na 24 ilden 152 sporcu katılıyor. Müsabakaların tümü seyircilere açık olacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ