Mahşer-i Cümbüş, Çerkezköy'de sahnelendi

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aralık ayı etkinlikleri kapsamında Mahşer-i Cümbüş sanatseverlerle buluştu. Oyuncu kadrosunda Özlem Türayi A

GÜNDEM 23.12.2021 09:57:00 0
Mahşer-i Cümbüş, Çerkezköy

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 20.00’de sahnelenen tiyatro oyununda, ülkemizde doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş ekibi, Çerkezköylü sanatseverleri kahkahalara boğdu.

 

SEYİRCİLER DE OYUNA DAHİL OLDU

 

Seyircilerin de zaman zaman oyuna dâhil edildiği yaklaşık iki saatlik doğaçlama tiyatro gösterisine, Çerkezköylü tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro Sporu gösterileriyle seyirciye kahkaha dolu anlar yaşatan topluluğun gösterisini; Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile tiyatro severler izledi.    Sahneye konacak oyunun konusunu seyircinin belirlediği gösteride, Çerkezköylü tiyatro severler, sahneye çıkarak skeçlerde rol alma şansı da yakaladı.

 

 

ÇOCUKLAR EN ÖNDEN İZLEDİ

 

Katılımın yoğun olduğu tiyatro gösterisine yer bulmakta zorlanan izleyiciler için merdivenlere minder koyulurken, minik tiyatroseverlerin oyunu daha rahat izlemeleri için sahnenin ön tarafına sandalyeler dizildi. 

 

 

“NE İYİ ETTİNİZ DE GELDİNİZ”

 

Eğlenceli skeçlerin sahnelendiği gösteri sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Vahap Akay, Mahşer-i Cümbüş oyuncularına çiçek takdim ederek, “Çerkezköy halkına unutulmaz bir gece yaşattığınız için teşekkür ederim. Ne iyi ettiniz de geldiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

ETKİNLİKLER 10 KASIM’DA BAŞLAMIŞTI

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle kültür ve sanat etkinliklerine ara verilmişti. Çerkezköy’de uzun bir aranın ardından kültür ve sanat etkinlikleri, 10 Kasım’da araştırmacı gazeteci, yazar, tiyatro oyuncusu Sunay Akın tarafından sahnelenen “Atatürk’ün İzinde, Cumhuriyet Yolunda” konulu söyleşi ile başlamıştı. Sunay Akın’ın söyleşisinin ardından usta sanatçılar Ferdi Akarnur, Kayra Şenocak, Dost Elver ve Buket Dereoğlu’nun yer aldığı Seni Unutmak İstemedim ki adlı tiyatro 17 Kasım’da yine Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşmuştu. Etkinlikler kapsamında son olarak Mahşer-i Cümbüş ekibi sanatseverlerle buluştu.

 

Haber/ İrem BANÇO 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ