Kütüphaneden bin 799 kişi faydalandı

Lüleburgaz Belediyesi'nin LYKA'da bulunan Halide Edip Adıvar Kütüphanesi dünya klasiklerinden bilimsel yayınlara, çocuk kitaplarından güncel yazarlara kadar çok sayıda alanda 5 binden fazla kitapla hizmet ver

GÜNDEM 22.12.2021 16:10:00 0
Kütüphaneden bin 799 kişi faydalandı

Lüleburgaz Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “Lüleburgaz Belediyesi’nin 2019 yılında hizmete sunduğu ve bu yıl içerisinde meclis kararıyla “Halide Edip Adıvar Kütüphanesi” ismini alan kütüphane 5 bin 405 kitapla kitapseverlere hizmet veriyor. Halide Edip Adıvar Kütüphanesi’nden sadece bu yıl bin 799 kişi faydalandı. Özellikle gençlerin ders çalışmak ya da kitap okumak için geldiği Halide Edip Adıvar Kütüphanesi, kolay ulaşımı ve ferah yapısıyla da büyük beğeni topluyor. Tüm bunlarla birlikte ödünç kitap alma sisteminin de bulunduğu kütüphaneden 2021 yılında toplam bin 314 kitap ödünç alındı” denildi.

 

EN FAZLA İLGİ LİSANS MEZUNLARINDAN

 

Açıklamada “Kütüphaneden faydalanan kitapseverlerin eğitim durum grafiği incelendiğinde en fazla yüzde 28 ile lisans mezunlarının faydalandığı görüldü. Bununla birlikte lisans mezunlarını sırasıyla yüzde 26 ortaöğretim, yüzde 21 ilköğretim, yüzde 18 öğrenim tipi belirtilmemiş ve yüzde 7 de yüksek lisans mezunları takip etti. Her geçen gün raflara bir yeni kitabın daha eklendiği Halide Edip Adıvar Kütüphanesi’nde 2020 yılında 687, 2021 yılında ise 922 adet kitap kaydedildi. Kitaplar, uzman kadro tarafından titizlikle kontrol edildikten sonra, numaralandırılıp raflara yerleştiriliyor. Tüm bunların dışında dileyen vatandaşlar Halide Edip Adıvar Kütüphanesi’ne bağışta bulunabiliyor” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / İrem BANÇO