5 yılda bin 200 cenaze çadırı kuruldu

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen taziye çadırı ve taziye yemeği hizmetlerinin devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap

GÜNDEM 21.12.2021 16:36:00 0
5 yılda bin 200 cenaze çadırı kuruldu

Görevli personellerin her gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden, Çerkezköy’de vefat eden vatandaşların bilgilerini alarak, yakınlarına ulaştığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İstek ve taleplerinin olup olmadığını sorarak, başsağlığı temennisinde bulunuyorlar. Cenaze yakınlarının talebi doğrultusunda görevlilerimiz tarafından hemen Taziye Çadırı kuruluyor ve yine cenaze sahipleri talep ederse defin işleminin ardından mezarlıklarda ücretsiz olarak taziye yemeği ikramında bulunuluyor” dedi.

 

 

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Başkan Akay, taziye çadırı ve taziye yemeği hizmetlerine Ekim 2016 tarihi itibariyle başlanıldığını anımsatarak, “2016 yılından bugüne kadar vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yaklaşık bin 200 cenaze için taziye çadırı kurulurken; yaklaşık 119 bin 190 kişilik de taziye yemeği ikramında bulunuldu. Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında hayatın her alanında vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz” dedi. Başkan Akay, Çerkezköylülerin taziye yemeği ve taziye çadırı hizmetinden hiçbir ücret ödemeden faydalanabildiğini dile getirdi.

 

Haber / Buse SERİN