74 bin 715 kap sıcak yemek dağıtıldı

Lüleburgaz Belediyesi'nin 2021 Ocak ayında hayata geçirdiği Sevgi Mutfağı'nda, kurulduğu günden Kasım ayı sonuna kadar geçen sürede toplam 74 bin 715 kap sıcak yemek yapılarak ihtiyaç sahibi vatan

GÜNDEM 21.12.2021 16:19:00 0
74 bin 715 kap sıcak yemek dağıtıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nin “Kimse yatağına aç girmeyecek” sloganıyla hayata geçirilen Sevgi Mutfağı’nda her gün Lüleburgaz Belediyesi’nin aşçıları tarafından hazırlanan en az 3 çeşit yemek, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelince ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine tek tek bırakılıyor.

 

YEMEKLERDEN NUMUNE ALINIYOR

 

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Günde en az 3 çeşitten ayda ortalama en az 6 bin 700 kap yemeğin hazırlandığı Sevgi Mutfağı’nda yemeklerin her birinden numune alınıyor. Alınan numuneler 72 saat boyunca gözlemlenerek gıda güvenliği ön planda tutuluyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kimse görmeyecek şekilde vatandaşların adreslerine teslim edilen yemekler Sevgi Mutfağı’nda yemekler büyük bir özenle hazırlanıyor. Mutfak personeli her gün vatandaşa sıcak yemek ulaştırmak için günün erken saatlerinde hazırlıklarına başlıyor” denildi.

 

Haber / Erdal AYDIN