Akay: Besleme istasyonu sayısını artıracağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe genelinde 21 farklı besleme noktasına ayda yaklaşık 600 kilogram mama takviyesi yapıldığını kaydederek, "İlerleyen günlerde besleme istasyonu sayısın?

GÜNDEM 20.12.2021 15:12:00 0
Akay: Besleme istasyonu sayısını artıracağız

Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sevimli dostlar için mama desteğini sürdürüyor.

 

 

ALDIKLARI YERE BIRAKILIYORLAR

 

İlçe genelinde 21 farklı noktaya, sokak hayvanları için beslenme istasyonları monte edildiğini belirten Akay, “Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından, Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sevimli dostlarımızın aşıları ve bakımları yapılıyor. Sonrasında da kanunlar gereği alındıkları yerlere bırakılıyor. Çerkezköy Belediyesi olarak sevimli dostlarımız için kentimizin 21 farklı noktasında besleme istasyonları oluşturduk. Bu besleme istasyonlarımıza da periyodik olarak mama takviyesi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“KAPUTA VURMAYI UNUTMAYALIM”

 

“Vatandaşlarımızdan minik dostlarımız için oluşturduğumuz besleme istasyonlarına sahip çıkmalarını istiyoruz” diyen Akay, “İlerleyen günlerde besleme istasyonu sayısını daha da artıracağız. Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için vatandaşlarımız da evlerinin önüne bir kap mama ve su koyarak destek olabilirler. Ayrıca araçlarımızı çalıştırmadan önce de altında olması muhtemel minik dostlarımızın zarar görmemesi için kaputa vurmayı unutmayalım. Sokak hayvanlarının hayatta kalmalarına yardımcı olabilmek için Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından sürekli besleme çalışmaları da yapılıyor. Kentimiz genelindeki 21 besleme noktasına, yiyecek bulmakta güçlük çeken sevimli dostlarımız için ayda yaklaşık 600 kilogram mama takviyesi yapıyoruz. Şehrimizde hayvanların bulunabileceği belirli noktalara mama ve yiyecekler koyarak onların beslenme ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılıyoruz. Hayvanlarımız için desteklerimiz her zaman devam edecek. Bu duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN