Atatürk'ün Edirne'ye gelişi coşkuyla kutlanacak

Edirne Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930'da Edirne'ye gelişinin 91. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bu özel gün

GÜNDEM 18.12.2021 15:29:00 0
Atatürk

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne’ye gelişinin 91. yıl dönümünün Edirne’de büyük bir coşkuyla kutlanacağını söyledi.

 

ATATÜRK ODASI’NDA 4 GECE KALDI

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Edirne'ye 4 kez geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz kenti son olarak 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etti. Ulu önderimiz son gelişinde Belediye Binası’nda bulunan Atatürk Odası’nda 4 gece kaldı, bugün meclis toplantılarını gerçekleştirdiğimiz salonda da çok önemli kararlara imza attı” dedi.

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin yıl dönümlerinin her yıl Edirne’de coşkuyla kutlandığını da belirten Gürkan, 91. yılın da konserler ve etkinliklerle kutlanacağını söyledi.21 Aralık Salı Günü Saat:09.30’da İnönü İlkokulu önünden Atatürk Anıtı’na Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan program Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ile devam edecek. Kortej, saat 10.00’da Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odası’nı ziyaret edecek. Tören Halk Eğitim Merkezi’ndeki programla devam edecek.

 

ATATÜRK BULVARI İSMİ VERİLDİ

 

Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda Edirne’nin en uzun caddesi olan TalatpaşaCaddesi‘nin adının Atatürk Bulvarı olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edilmişti. Alınan karar gereği Talatpaşa Caddesi ile doğusunda eski E-5 olarak bilinen Yıldırım semti altında bulunan kısmının çevreyolu bağlantısının bulunduğu karayolları sorumluluk sınırına kadar ve batısında bulunan E-5 karayolu caddesiyle birlikte yeni Kırklareli yolu kavşağına kadar olan kısımlar da dahil olmak üzere bu güzergaha “Atatürk Bulvarı” ismi verildi.

 

ODA KONSERİ DÜZENLENECEK

 

Edirne Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne’ye gelişinin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Bulvarı’nın da açılışını gerçekleştirecek. Açılış 21 Aralık Salı günü saat11.30’da Belediye Binası ve Eski Camii arasındaki alanda yapılacak.21 Aralık Salı günü saat15.00’te Atatürk Odası’nda Oda Konseri düzenlenecek. Konser, belediyenin sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca saat:18.00’de Edirne Belediyesi ve Edirne Devlet Türk Müziği Korosu İşbirliğiyle Kaleiçi’ndeki Devlet Korosu Binası’nda Atatürk’ün Edirne’ye Geliş Yıl Dönümü Koro Konseri yapılacak.

 

KONSER İLE SON BULACAK

 

Etkinlikler ünlü sanatçı Koray Avcı’nın Saraçlar Caddesi’nde vereceği konser ile son bulacak. Sevilen sanatçı Koray Avcı, en güzel şarkılarını Edirneliler için söyleyecek. Konser, Saraçlar Caddesi’nde 20.30’da başlayacak.

 

Haber / İrem BANÇO