Lüleburgaz, ağaçlarla donatıldı

Lüleburgaz Belediyesi, sadece son 2 yılda 2 bin 675 fidanı toprakla buluşturdu. Yeşil bir Lüleburgaz için çalışmaların süreceğini belirten Başkan Gerenli, "Kentte kişi başına düşen kullanıl

GÜNDEM 18.12.2021 15:17:00 0
Lüleburgaz, ağaçlarla donatıldı

Küresel iklim değişikliğiyle birlikte her geçen gün kullanılabilir su kaynakları azalırken, orman yangınlarıyla ve plansız çalışmalarla orman varlıkları yok olurken 2021 yılını Çevre Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi sadece son 2 yılda 2 bin 675 ağacı toprakla buluşturdu.

 

TOKİ BÖLGESİNDE 7 BİN METREKARELİK ALAN AĞAÇLANDIRILDI

 

Ağaçlar ana güzergahların yanı sıra kentin birçok noktasına dikilirken önümüzdeki süreçte daha yeşil bir Lüleburgaz için çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi.Aralık 2021 itibarıyla son 2 yılda bin 250 adet Çınar, 625 adet Ihlamur, 500 adet Çınar Yapraklı Dut, 100 adet Oya, 100 adet Ligüstrüm ve 100 adet Akasya ağacının kentin birçok noktasına dikildiğini kaydeden yetkililer,“Dikilen ağaçların bakımı Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından yapılıyor. Ayrıca TOKİ bölgesinde 7 bin 200 metrekarelik park alanı da ağaçlandırıldı” dedi.

 

23 BİN METREKAREYE YÜKSELECEK

 

Yetkililer, “Son iki yılda Sabahattin Ali, Gökhan Teksöz Sokak Oyunları, Şehit Eren Bülbül, Erol Özgür, Uğur Mumcu, Sinan Atakan Yavuz Parkı ile Yücel Şınığ Hobi Bahçeleri’ni kente kazandıran Lüleburgaz Belediyesi, kentlilere nefes aldıracak yeni yeşil alanları da yaratmak için çalışmalarına devam ediyor. Bununla birlikte vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Lüleburgaz Belediyesi, Yıldız Mahallesi Hülya Sokak ile Kurtuluş Mahallesi Gül Sokak’ta yeşil alan düzenlemesi yaptı. Bunun yanı sıra da Siteler Mahallesi Tuğberk Sokak’ta yine vatandaştan gelen talep doğrultusunda belediyenin kendi arazisine park yapımına başlandı. Lüleburgaz Belediyesi’nin bu yıl yapacağı yeni parkla birlikte yeşil park alanı 23 bin 696 metrekareye yükselmiş olacak” ifadelerini kullandı. 

 

ETAP ETAP AÇILACAK

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin en önemli çalışmalarından birisinin ise Lüleburgaz Kent Ormanı’nın kente kazandırılması olduğunu kaydeden yetkililer,“Temmuz ayında sadece 44 dönümlük kısmı piknik alanı olarak vatandaşın kullanımına açılan ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte geri kalan yaklaşık 930 dönümlük alanın da etap etap açılacağı Lüleburgaz Kent Ormanı kentin hemen yanı başında vatandaşın nefes alabileceği oksijen deposu olarak bulunuyor. Açıldığı ilk 3 ayda 30 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Lüleburgaz Kent Ormanı’nda vatandaşlar, kuş sesleri eşliğinde tertemiz bir doğa içinde vakit geçirebiliyor” dedi.

 

KİŞİ BAŞI EN AZ 10 METREKARE YEŞİL ALAN HEDEFİ

 

Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Hedefimiz Lüleburgaz Kent Ormanı hariç kişi başına en az 10 metrekare yeşil alan oluşturabilmek. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemize ait bütün kullanılabilir yeşil alanlara ya park yapıyoruz ya da yeşil alan düzenlemesi yapıyoruz. Geleceği kurtarmak hepimizin elinde. Çocuklarımıza onlardan emanet aldığımız geleceği daha yaşanabilir bir şekilde bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Erdal AYDIN