Üretici kadınlar toplantıda bir araya geldi

Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı'ndaki üretici kadınlara yönelik eğitimler devam ediyor. Edirne Belediyesi son olarak Biyolog Can Kayacılar'ın katılımıyla "Fonksiyonel gıdalarda

GÜNDEM 18.12.2021 15:16:00 0
Üretici kadınlar toplantıda bir araya geldi

Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı, her hafta Pazar günleri Cumartesi Pazarı’nın kurulduğu alanda Edirnelilere ve Edirne’ye gelen misafirlere hizmet vermeye devam ediyor.

 

VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNİ KAZANIYOR

 

Doğal ve iyi tarım uygulaması ürünlerin satışının yapıldığı ve 150’nin üzerinde üretici kadının Edirne’nin köylerinden gelerek tezgah açtığı Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı, vatandaşların da beğenisini kazanıyor.

 

YENİ NESİL ÜRETİM ŞEKİLLERİ ANLATILDI

 

Edirne Belediyesi de üretici kadınları verdiği eğitimlerle bilgilendirmeye devam ediyor. Üretici kadınlara yönelik çeşitli seminerler, toplantılar ve eğitimler düzenleyen Edirne Belediyesi, üretici kadınları “Fonksiyonel gıdalarda yeni nesil üretim şekli ve katma değeri yüksek ürünler” konulu toplantıyla bilgilendirdi. Biyolog Can Kayacılar’ın katıldığı bu toplantıda yeni nesil üretim şekilleri anlatıldı.

 

“ÜRETİMİ ARTTIRMAYA ÇALIYORUZ”

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, “Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı açıldığından beri üretici kadınlarımıza hem bilimsel hem de pratik anlamda eğitimler vererek, kadınlarımızın hem bilgilerini tazeliyor hem de onlara yeni bakış açıları kazandırıyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatlarıyla kurulan bu pazarda yer alan kadınlarımıza yönelik eğitimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bu eğitimler neticesinde üretimdeki çeşitliliği ve Edirne’de üretim yapan kadınlarımızı yeni üretim alanlarına geçmesi için çok ciddi çalışmalara yapıyoruz. Lavanta, hünnap, kızılcık, güvem gibi yeni ürünler ve kuskus, tarhana, konserve, salça, sirke gibi yeni üretim şekilleri hakkında bilgiler veriyor, üretimi arttırmaya çalıyoruz. Bu konuda Biyolog Can Kayacılar’dan da destek aldık” dedi.

 

“DAHA FAZLA EKONOMİK KATKI SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Biyolog Can Kayacılar’ın iklim değişikliğiyle birlikte dünyadaki üretim tarzlarıyla ilgili üretici kadınlara bilgiler verdiğini belirten Tanrıkulu, “Var olan üretimi çeşitlendirerek kadınlarımıza daha fazla ekonomik katkı sunmayı hedefliyoruz.  Biyolog Can Kayacılar, yeni bakış açılarıyla dünyadaki üretim tarzlarından bahsederek, Edirne’de üretilebilecek ürünler hakkında, kadınlarımıza üretim çeşitliği ile dünyaya nasıl açılabileceğimiz konusunda önemli bilgiler verdi. İklim krizine de değinen Biyolog Can Kayacılar e-ticaret gibi konularda da kadınlarımıza yeni açılımlardan bahsetti” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ