Jandarmadan sahte içki operasyonu

Son günlerde yeniden ortaya çıkan sahte içki nedeniyle şu ana kadar İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, Erzincan, Aksaray, Mersin, Kocaeli ve Zonguldak'ta 42 kişi yaşamını yitirdi. Güvenlik güÃ

GÜNDEM 17.12.2021 15:36:00 0
Jandarmadan sahte içki operasyonu

Yılbaşı öncesi 10 ilde sahte içkiden zehirlenen 42 kişi hayatını kaybederken, 22 kişiyle en fazla can kaybının yaşandığı İstanbul’da 16 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

 

85 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Güvenlik güçlerinin yurt genelinde düzenlediği operasyonlarda ise yüklü miktarda sahte içki ele geçirilirken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri tarafından önceki gün 81 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, 84 bin 467 litre, 3 bin 443 şişe sahte ve kaçak içki ele geçirildi. Operasyonda 85 kişi de gözaltına alındı.

 

320 LİTRE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de sahte içki nedeniyle denetimlerini yoğunlaştırdı. Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, eve düzenledikleri baskında 320 litre sahte içki ile içki yapımında kullanılan aparatlar ele geçirdi.

 

 

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Muratlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstiklal Kurtpınar Mahallesi'nde A.K.'nin yılbaşı nedeniyle evinde yüklü miktarda sahte içki üretimi yaptığı ihbarı üzerine eve baskın yaptı. Evde yapılan aramalarda şişelere ve bidonlara doldurulmuş 100 litre sahte rakı, 220 litre sahte şarap ve rakı kaynatma düzeneği ele geçirirken, sahte içkilere imha edilmek üzere el konuldu. A.K. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ