Akay: Bu kışı olumsuzluk yaşamadan atlatmayı hedefliyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı kış hazırlıklarını tamamladıklarını kaydederek, "Çalışmalar 29 kişilik ekiple 24 saat es

GÜNDEM 17.12.2021 13:48:00 0
Akay: Bu kışı olumsuzluk yaşamadan atlatmayı hedefliyoruz

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından kış hazırlıkları kapsamında gerekli planlama ve hazırlıklar yapıldı.

 

“29 PERSONELDEN OLUŞAN EKİBİMİZ HAZIR”

 

Belediye olarak önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek olası kar yağışlarının yol açabileceği sıkıntılara karşı tedbirlerini aldıklarını kaydeden Başkan Akay, “Personelimiz, araç gereçlerimiz ve malzemelerimiz hazır. Şu an itibariyle Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü’ne ait depolarımızda 300 ton yol tuzu, 100 ton sıvı tuz ve 10 ton da solüsyon var. Ayrıca 2 adet tuzlama makinesi, 1 adet solüsyon tankı, 2 adet kar küreme aracı, 3 adet kepçe, 3 adet kamyon ve 2 adet de greyder ile 29 personelden oluşan kışla mücadele ekibi hazır halde beklemektedir” ifadelerini kullandı.

 

İKİ VARDİYA HALİNDE ÇALIŞACAKLAR

 

Karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre iki vardiya halinde çalışacağını da sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Ekiplerimiz bu süreçte hazır halde ve tam donanımlı olarak bekletilecek. Özellikle ana arterler başta olmak üzere rampalar ve Atatürk Viyadüğü’nde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekiplerimiz sık aralıklarla gerekli kontrolleri yapacaklar ve tüm ana arterlerin yoğun kar yağışında trafiğe açık tutulması için çalışılacaklar” şeklinde konuştu.

 

YOL KONTROLLERİ SIKLIKLA YAPILACAK

 

Başkan Akay, yollarda meydana gelebilecek buzlanma olaylarında tehlike arz eden bölgelerde de devamlı olarak zabıta ekiplerinin devriye gezeceğini sözlerine ekleyerek, “Zabıta ekiplerimiz sürekli olarak gerekli yol kontrollerini yapacaklar. Tehlike arz eden yolların trafiğe açılmasını sağlamak ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, bu tür yollarda trafiğin rahatlaması için ilgili birime bilgilendirme yaparak karla mücadele ekiplerinin bu bölgelerde de gerekli çalışmaları yapmalarını sağlayacaklar” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ