Uyuşturucu ile mücadeleye tiyatroyla dikkat çekildi

Uyuşturucuya karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Hamr' isimli tek perdelik oyun, Kapaklı'da öğrenciler için sahnelendi. Uyuşturucu bağımlısı gençlerin öldükten s

GÜNDEM 17.12.2021 13:28:00 0
Uyuşturucu ile mücadeleye tiyatroyla dikkat çekildi

 İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının destek verdiği, uyuşturucu bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla sahnelenen tek perdelik oyun Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu.

 

GENÇLERİN PİŞMANLIKLARI ANLATILDI

 

Uyuşturucu bağımlısı gençlerin öldükten sonraki pişmanlıklarının anlatıldığı "Hamr" adlı tiyatro oyunu Kapaklı’da sahnelendi. Oyunun ardından Kapaklı Belediye Başkan Vekili Eray Güner, oyunculara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

 

OYUNUN KONUSU  

 

Uyuşturucu bağımlısı oldukları için hayatları son bulmuş 4 gencin yaptıkları hatalarla baş etmelerini anlatan "Hamr" isimli tiyatro oyununda; hayatlarının belli zamanlarında farklı sebeplerle uyuşturucu bağımlısı olan 4 genç, bağımlılık yüzünden genç yaşta hayatını kaybeder. Öldükten sonra ise dünya ve diğer dünya arasında kalarak, Araf bölgesinde sıkışırlar. Oraya nasıl geldikleri ve nerede oldukları hakkında hiçbir fikirleri yoktur. Bir karmaşa, arayış içindeyken ve ne olduğu konusunu sorgularlarken gerçek hayatta onlara uyuşturucu bulmalarını sağlayan zehir taciri (Şeytan) onların dünyayla bağlantısı olarak karşılarına geçer. Ölüm sebepleri ve cenazelerinin ardından aileleri ve tanıdıklarının yaşadıkları hakkında fikir sahibi olmayan 4 genç, zehir tacirinin onlara izlettiği videolarla hataları, ailelerine yaşattıkları ve yaşamlarını kendi elleriyle nasıl sonlandırdıklarıyla yüzleşirler.

 

Haber / Buse SERİN