Mahşer-i Cümbüş ekibi Çerkezköy'e geliyor

Çerkezköy Belediyesi'nin kültür ve sanat takvimi kapsamında Mahşer-i Cümbüş isimli tiyatro oyunu, 22 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de Çerkezköylü tiyatroseverler için sahnelenecek.

GÜNDEM 17.12.2021 13:26:00 0
Mahşer-i Cümbüş ekibi Çerkezköy

Ülkemizde modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş ekibi, Çerkezköy’e geliyor. Yiğit Arı, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak, Ayhan Taş ve Burak Satıbol’un yer aldığı ekip, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

 

DOĞAÇLAMA TİYATRONUN ÖNCÜSÜ

 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından 2001 yılı Mayıs ayında kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında “Tiyatro Sporu” gösterilerine başladı. Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının ağustos ayından itibaren faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergiledi. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporunu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu. Ekip bugüne kadar 2000'ün üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yaptı. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı ve Türk televizyonlarında yepyeni bir dönem başladı.

 

BİLETLER ETKİNLİKTEN 2 SAAT ÖNCE VERİLECEK

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve katılımın kontenjanla sınırlı olduğu gösteriyi izlemek isteyenlerin, biletlerini etkinlikten 2 saat önce Atatürk Kültür Merkezi gişelerinden temin edebileceklerini kaydeden yetkililer, “Pandemi tedbirleri kapsamında izleyiciler Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bilgilerini göstererek etkinliğe katılabilecek” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN