Kaymakam Duru: Türk Ocakları çok köklü ve önemli bir kurum

Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi'ne iade-i ziyarette bulunan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Şube Başkanı Burak Candaş'tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Türk kültür ve lisanını yay

GÜNDEM 17.12.2021 11:42:00 0
Kaymakam Duru: Türk Ocakları çok köklü ve önemli bir kurum

Kayseri’nin Develi ilçesi Kaymakamı iken Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çerkezköy Kaymakamlığı’na atanan ve 11 Eylül’de ilçedeki görevine başlayan Kaymakam Murat Duru, iade-i ziyaretlerini sürdürüyor.

 

FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Bu kapsamda kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi’ne dün saat 17.30 sıralarında iade-i ziyarette bulunan Kaymakam Duru, Şube Başkanı Burak Candaş ve üyeler ile görüştü. Ziyarette; Türk Ocakları’nın tarihinden, misyonundan, milli ve manevi konulara verdiği önemden bahseden Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, yapılan çalışmalar hakkında da Kaymakam Duru’ya bilgi verdi.

 

 

“HER ZAMAN KATKI SUNMAYA HAZIRIZ”

 

Türk Ocağı'nın Türk Milleti için öneminden de bahseden Şube Başkanı Candaş, Çerkezköy'de 3 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ocağın bu sürede yüzlerce etkinliğe imza attığını belirtti. Candaş, Çerkezköy'de Türk kültürünün, sanatının yaşatılması, Türk Milliyetçiliği fikrinin yükseltilmesi için çalıştıklarını, bunun için de her konuda her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

 

 

“PARTİ YOK, SİYASET YOK, VATAN VAR”

 

Türk kültür ve lisanını yaymak, geliştirmek, Türk Milliyetçiliğini yükseltmek açısından Türk Ocakları’nı çok önemli bulduğunu kaydeden Kaymakam Duru, “Türkiye'nin çağdaşlaşmasını sağlamak için çaba sarf eden Türk Ocakları, çok köklü ve çok önemli bir kurum. Türk Ocakları’nın çalışmalarını çok önemli buluyorum. Bugüne kadar Türk Ocakları hakkında tek bir olumsuzluk duymadık. Türk kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Türk Ocakları’nda parti yok, siyaset yok sadece vatan var” dedi.

 

“EN ÇOK TAHAMMÜL EDEMEDİĞİM HAVAİ FİŞEKTİR”

 

Ziyarette Çerkezköy'ün sorunları da masaya yatırıldı. İlçedeki trafik ışıklarında dilendirilen çocuklar, yüksek seste müzik açan ve egzoz patlatarak gezen şehir magandaları gibi birtakım sorunlar dile getirilirken, bu sorunların en kısa zamanda çözülebilmesi için çalışacağını kaydeden Kaymakam Duru, “Benim yüksek seste müziğe ve egzoz patlatılmasına kesinlikle tahammülüm yok. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. En çok da havai fişek patlatılmasına kızıyorum. Bu dünya sadece biz insanların değil. Havai fişekler birçok canlıya zarar veriyor. Kuşları öldürüyor. Tabiattaki birçok canlıya da verdiği zararları göz önünde bulundurarak bir an önce havai fişek patlatılmasına son verilmeli” ifadelerini kullandı. Sorunları not da alan Kaymakam Duru, sivil toplum kuruluşlarının da her fırsatta bu ve benzeri sorunları dile getirmelerinin çok faydalı olduğunu kaydetti.

 

 

HEDİYE TAKDİM ETTİ

 

2021 yılının "Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı" olarak ilan edilmesi nedeniyle bu konuda bir armağan eser çalışması yaptıklarını ve bu eserin Eylül 2021'de Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi tarafından kitap olarak bastırıldığını ifade eden Şube Başkanı Burak Candaş, Kaymakam Murat Duru'ya günün anısına bu kitapların yanı sıra, Türk Ocaklarının geçmiş dönemlerde genel başkanlığını yapmış olan Nuri Gürgür'ün Yüzyıldan Yüzyıla adlı eserini ve Türk Yurdu dergisini takdim ederek, ziyareti nedeniyle teşekkür etti. Kaymakamı Murat Duru da, Türk Ocaklılara misafirperverlikleri için teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

Haber / Buse SERİN