Meslek Edindirme Kursları Mayıs'ta tamamlanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi iş birliği ile mahalle evlerinde verilen Meslek Edindirme Kursları devam ediyor. Çerkezköy Belediye Baş

GÜNDEM 16.12.2021 17:50:00 0
Meslek Edindirme Kursları Mayıs

Belediye Başkanı Vahap Akay, kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlama imkanı buldukları Meslek Edindirme Kurslarının, Bağlık Mahalle Evi’nde haftanın 3 günü, Bağlık Mahalle Evi’nde Pazartesi ve Salı günleri 12.00 – 17.00 saatleri arasında, Veliköy Mahalle Evi’nde Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 13.00 – 17.00 saatleri arasında,  Kızılpınar Mahalle Evi’nde ise Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 09.00 – 12.00 saatleri arasında verildiğini kaydetti.

 

 

OKUMA YAZMA KURSLARI DA VERİLİYOR

 

“Kızılpınar, Veliköy ve Bağlık Mahalle Evlerinde Makine Nakışları, Basit İğne Teknikleri, İpek Koza, Takı ve Rölyef kursları veriliyor” diyen Başkan Akay, “Mahalle Evlerimizde TEMEK kurslarımızın yanı sıra, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile okuma – yazma kursları veriliyor. Bunun yanında mahalle evlerimizde oluşturduğumuz bilgisayar odalarında öğrencilerimiz okul çıkışı gelerek araştırma ve ödevlerini yapma imkanı bulabiliyor” dedi. Meslek Edindirme Kurslarına kadınların yoğun ilgi gösterdiğini de belirten Akay, “Kasım 2021 tarihinde başlayan kurslarımız, Mayıs 2022’de tamamlanacak. Kurslarımızda başarılı olan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceğiz. Kursiyerlerimiz, eğitim süreci boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini, açacağımız yılsonu sergisinde sergileyecekler” ifadelerini kullandı.

 

“ÇERKEZKÖYLÜLÜK BİLİNCİNİ ARTIRIYOR”

 

Çerkezköy’deki ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmeleri, sosyalleşmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarının hedeflendiği kurslarda, Çerkezköylülük bilincinin de arttığını belirten Akay, “Bu vesile ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından düzenlenen Meslek Edindirme Kurslarımıza katılan tüm kursiyerlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ