Vali Yıldırım: Var olmak için ciddi üretim yapmak gerekiyor

Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İş birliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, "Dünyada var olmak için ciddi anlamda ?

GÜNDEM 16.12.2021 17:33:00 0
Vali Yıldırım: Var olmak için ciddi üretim yapmak gerekiyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Toplantı Salonu’nda yapan toplantıya; Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ve SANTEK üyesi kurum temsilcileri katıldı.

 

“ÜRETİMİ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

 

Tekirdağ’ın sanayisi ve ekonomisine ilişkin konuların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Aziz Yıldırım, “Türkiye ekonomisine ciddi katkımız var. Bunu yapan siz sanayicilerimizsiniz hepsine müteşekkiriz. Gayri Safi Milli Hasıla’mızı artırmamız için üretimi daha fazla artırmamız gerekiyor. Üretim ve ihracatın artması mevcut sanayi tesislerimizin daha da çoğalması anlamına geliyor veya şu anda bulunanın daha verimli hale gelmesi gerekiyor” dedi.

 

 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

 

Dünyada var olmak için ciddi anlamda üretim yapmak gerektiğini de belirten Vali Yıldırım, “Dünyanın bulunduğu mevcut konjektür bize birtakım fırsatlar sunuyor. Bizim bu fırsatlardan faydalanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Toplantı, yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN