İyi tarım uygulaması yapan üretici sayısı artıyor

Kırklareli'de iyi tarım uygulaması yapan üretici sayısı artıyor. ​Lüleburgaz Alacaoğlu Köyü'nde çilek, ahududu, böğürtlen gibi üzümsü meyve üretimi yapan ve çilekte iyi tarÄ

GÜNDEM 15.12.2021 15:35:00 0
İyi tarım uygulaması yapan üretici sayısı artıyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Mehmet Aksoy, üretici Raşit Şişman’a çevre dostu tarımsal uygulamalar yapmasından dolayı teşekkür ederken, bu tür uygulamaların diğer üreticilere de örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

 

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

 

Devletin, iyi tarım uygulamalarına kategorilerine göre dekar başına 10 ile 150 lira arasında destekleme verdiğini belirten Aksoy, aynı zamanda Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi programında yüzde 50 hibe desteğinin verildiğini ifade etti.

 

TÜKETİCİLER DE ALDIKLARI ÜRÜNLERİ SORGULAMALI

 

İyi Tarım Uygulamalarının çevreye duyarlı, insan ve hayvan sağlığına saygılı, tarımda izlenebilirliği ve sürdürülebilirliği amaçlayan ve tüketiciler açısından da güvenli gıda temin etmede önemli bir uygulama olduğunu dile getiren Aksoy, tüketicilerin de mutlaka bilinçlenmesi ve satın almış oldukları ürünleri sorgulamaları gerektiğini belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU