Özel bireylere özel hizmet

Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ndeki özel bireylerin kişisel bakımını yaptı. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğretmeni Zeh

GÜNDEM 15.12.2021 13:39:00 0
Özel bireylere özel hizmet

Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanında eğitim gören, 2’si kadın kuaförü, 4’ü erkek berberi adayı olmak üzere toplam 6 öğrenci, Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Seyitoğlu ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Öğretmeni Zehra Jülide Kozuva ile birlikte bugün saat 10.30’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde açılan Engelsiz Kuaför’e gelerek, özel bireylere kişisel bakım hizmeti verdi.

 

“ONLARA FAYDALI OLMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Özel bireylerin mutluluğu yüzlerinden okunurken, bu projenin devam edeceğini kaydeden Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğretmeni Zehra Jülide Kozuva, “11. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte bugün Engelsiz Kuför’e geldik. Öğrencilerimiz bugün burada özel bireylerimizin kişisel bakım hizmetlerini yapacak. Öğrencilerimizi mesleki hayata hazırlarken bu gibi uygulamaları gerçekleştirmeyi çok önemsiyoruz. Ancak bugün burada olmak bizleri ayrıca mutlu etti. Özel bireylerimizin yüzündeki gülümsemeyi görmek bile bizler için çok büyük bir mutluluk. Onlara faydalı olduğumuzu bilmek ve aynı zamanda öğrencilerimize empati duygusu aşılamak bizim için çok önemli ve değerli” dedi.

 

 

PROJE DEVAM EDECEK

 

Öğrencilerin haftanın 5 günü okulda, 1 günü ise işletmelerde staj yaptığını, 8 saat meslek dersi, 3 saat kültür dersi aldıklarını da belirten Kozuva, “Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerinin yanı sıra iyi birer birey de olmalarını istiyoruz. İnsani yönü ağır basan, empati yapabilen, başkalarına faydalı olan gençler yetiştirmek en büyük isteğimiz” dedi. Kozuva, proje kapsamında 23 Nisan’da da Tekirdağ Çocuk Esirgeme Kurumu’na gitmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

 

 

“EMPATİ DUYGULARI GELİŞİYOR”

 

Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Seyitoğlu da, “Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğretmenimiz Jülide hanım bu projesiyle bizlere geldiğinde seve seve yapabileceğimizi belirttik. Daha sonra gerekli girişimleri gerçekleştirdik. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ile iletişime geçtik” dedi. Seyitoğlu, özel bireylere yardımcı olmanın, onların mutluluğun sebebi olmanın kendileri için çok önemli olduğunu da vurgulayarak, “Çocuklarımızın empati duygusunun gelişmesi, engelli bireyleri daha iyi anlayabilmeleri ve onları mutlu edebilmek için buradayız. Umarım proje gerekliliklerini yerine getirir ve amacına ulaşır. Bu süreci devam ettirmek için de yine Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile iletişim halinde olacağız” dedi.

 

 

“TALEPLERİNİ SEVGİYLE KARŞILADIK”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar da “Kapaklı Mesleki Eğitim Merkezi olarak kuaför, güzellik salonu gibi işleri kapsayan alanlarda eğitim alan öğrencilerine uygulamalı ders vermek istediklerini ve hazırladıkları proje kapsamında derneğimizdeki üyelere kişisel bakım hizmeti sunmak istediklerini söylediler. Biz bu talebi sevgiyle karşıladık. Böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Engelsiz Kuaför salonumuz yaklaşık 1 yıldır pandemiden dolayı aktivitelerini sürdürememişti. Biz de hazır böyle bir talep gelmişken değerlendirdik. Şu anda burada olan öğrencilerimiz Özel Doğa İçi Rehabilitasyon Merkezi’nde hizmet görüyorlar. Merkezin sahibi Songül Hanım, öğrencilerin kişisel bakım ihtiyaçlarını bugün burada gidermek için velilerinden izin alarak çocukları buraya getirdi. Bu projede Jülide hocamın ve müdürümüz İsmail beyin akıllarına düştüğümüz için ayrıca mutlu olduk. İnsanların aklına gelmeyi seviyoruz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN  - İrem BANÇO