Yetenek Her Yerde Fuarları Tekirdağ'da da yapılacak

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynaklan Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Yetenek Her Yerde-Bölgesel Kariyer Fuarları, Tekirdağ'da da Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak.

GÜNDEM 14.12.2021 17:29:00 0
Yetenek Her Yerde Fuarları Tekirdağ

Yetenek Her Yerde-Bölgesel Kariyer Fuarlarının 2022 yılında 11 bölgede devam etmesine karar verildi.

 

NKÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK

 

Bu kapsamda Tekirdağ’da da yapılmasına karar verilen fuarın ev sahipliğini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi üstlendi. Süreçleri yürütme ve paydaş üniversiteler ile yapılacak iş birliğini koordine etme görevi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından yürütülecek.

 

TOPLANTI YAPILDI

 

Bu doğrultuda, fuar kapsamında yürütülecek faaliyetlerin aksamadan ve beklenen nitelikte yürütülmesi için Tekirdağ Valiliği’nde ‘Yetenek Her Yerde-Bölgesel Kariyer Fuarları İstişare Toplantısı’ yapıldı. Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal katıldı.

 

YETENEK HER YERDE NEDİR?

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle ilki 2019 yılında üniversiteler, kamu-özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile düzenlenen ‘Yetenek Her Yerde’ kariyer etkinlikleri ile; üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi, ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması, üniversitelerin kariyer merkezlerinin aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesi, kamu kurumlarının, nitelikli iş gücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin arttırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kamu kurumlarına kazandırılması, KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin arttırılması amaçlanıyor.

 

 

4 ÜNİVERSİTENİN İŞ BİRLİĞİ İLE YAPILACAK

 

Yetenek Her Yerde Trakya Kariyer Fuarı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde, 4 üniversitenin iş birliği ile 23 – 24 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

 

Haber / Buse SERİN