Kursiyerlerin çalışmaları hastaneyi süsledi

Sanatla Sağlık Projesi kapsamında Çorlu Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki kursiyerler tarafından hazırlanan sergi, Çorlu Devlet Hastanesi'nde açıldı. Sergiye katılan Vali Aziz Yıldırım, "Gü

GÜNDEM 14.12.2021 17:24:00 0
Kursiyerlerin çalışmaları hastaneyi süsledi

Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çorlu Devlet Hastanesi iş birliği ile hazırlanan sergiye; Vali Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

500’E YAKIN PROJE SERGİLENİYOR

 

Sergi hakkında bilgi veren Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Selma Soylak, “Amacımız, pandemi döneminde büyük bir özveri ile çalışan sağlık neferlerimizi sanatla iç içe olmasını sağlamaktır. Ayrıca hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan kurslarımız hakkında haberdar olmalarını sağlamayı hedefledik. Çorlu Devlet Hastanesi’nin her iki katında da görsel sanatlar alanında 500’e yakın projemizi sergiliyoruz. Bu projenin devamı olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda 15 Mart günü Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yine bizim koromuz olan Türk Halk Müziği Koro Ekibimiz tarafından sağlık çalışanlarımız adına konser düzenlenecek. Pandemi dönemi öncesinde hastanede yatan vatandaşlarımız için de kişisel bakım hizmeti sunduk. Evde sağlık hizmetlerine de yardımcı olabilmek adına kadın ve erkek kuaförümüzü sağlık personelimiz ile birlikte evlere gönderdik. Ayrıca bu ay sonu da vefat eden sağlık meleklerimiz isimli projemizi bitirdik. AMATEM’de ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde personel için işaret dili kursu açtık ve yine kurslarımızı açmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“10 YILDIR ÖNEMLİ HİZMETLER ÜRETİYOR”

 

İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan da, “Kursiyerlerimizin yaptıkları eserleri sağlık çalışanlarımız ile paylaşmaları bizleri son derece mutlu etti. Sayın Valimizin teşrifi ile bu güzel açılışı planladık. Çorlu Devlet Hastanesi sosyal hastanecilik anlamında yaklaşık 10 yıldır önemli hizmetler üretiyor. Ben emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

 

“ÇOK ZEKİCE BİR DÜŞÜNCE”

 

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Aziz Yıldırım da, “Hastanelerden beklenti genelde hastalarımızın tedavi edilmesi. Hastaneye ihtiyacı olan vatandaşlarımız buraya gelip tedavi olacak ve evlerine sağlıklı bir şekilde dönecekler. Bu hepimizin arzusu. Burada bulunan süre içerisinde ortamı güzelleştirmek ayrı bir beceri, maharet ve güzel düşünce. Çorlu Devlet Hastanesi’nde bunu gördük. Yıllardır her sene birkaç sergi yapılıyor. Benim buraya sergi anlamında ikinci defa gelişim oldu. Onun için bunu düşünüp uygulayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir düşünce ve güzel bir çaba. Hastanelerimizi bu şekilde sergi salonları haline getirerek ortamları güzelleştirmek, burada bekleyen hasta ve hasta yakınlarının kafasını dağıtmak çok zekice bir düşünce. Onun için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Yıldırım, yaklaşık 500 adet ürünü inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Haber / Erdal AYDIN