93 okula kütüphane kazandırıldı

Kırklareli'de 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi' kapsamında 93 Okul Kütüphanesinin açılışı yapıldı. Kütüphanelerin açılışı önceki gün eş zamanlı olarak Gazi M

GÜNDEM 14.12.2021 16:18:00 0
93 okula kütüphane kazandırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle ülke genelinde hayata geçirilen ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ kapsamında Kırklareli Merkez ilçede 23, Lüleburgaz’da 34, Babaeski’de 15, Vize’de 11, Pınarhisar’da 5, Demirköy’de 3, Kofçaz’da 1 ve Pehlivanköy’de 1 olmak üzere toplam 93 okulda kütüphane kurulumu tamamlandı.

 

 

EŞ ZAMANLI OLARAK YAPILDI

 

Öğrencilere okuma kültürünü kazandırarak araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlayarak, okullar arası imkân farklılıklarını azaltılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında oluşturulan kütüphanelerin açılışı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin’in katılımıyla canlı bağlantı ile eş zamanlı olarak yapıldı. Vali Bilgin, buradaki programın ardından 93 okul kütüphanesinden biri olan Merkez Atatürk Ortaokulu’nda uzun yıllar yöneticilik yapmış Merhum Osman Yıldız adına torunu hayırsever Fulya Küçükaksoy tarafından yapımı üstlenilerek tamamlanan Osman Yıldız Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Kültür ve eğitime katkılarından dolayı hayırsever Küçükaksoy’a teşekkür eden bilgin, herkesi büyük küçük demeden hayır işlerinde bulunmaya davet etti.

 

Haber / İrem BANÇO