'Maskeler, Meskenler, Kilimler' sergisi sanatseverlerle buluşacak

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Kodaman'ın, çeşitli simgeler ve metaforların yer aldığı kişisel resim sergisi "Maskeler, Meskenler, Kilimler" sanatseverler

GÜNDEM 14.12.2021 16:14:00 0

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Kodaman’ın kişisel sanat sergisi “Maskeler, Meskenler, Kilimler” Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu Fuayesi’nde açılacak. 16 Aralık tarihinde kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanan sergide, halk kültüründe önemli yeri olan maske geleneği ile ideogram yüklü kilimler, günümüzde etkisi halen devam eden pandemi ile birlikte sanatçının gözünden yeniden yorumlanıyor.

 

“SANATÇININ ALGI DÜNYASINA İŞARET EDİYOR”

 

“Resmin kurgusuna yerleştirilen her tuş bir simge ve sanatçının algı dünyasına işaret ediyor” diyen Doç. Dr. Mehtap Kodaman “Bu algı 5, 6 veya daha fazla duyuyla oluşmuştur. Sanatçının bilinçaltından yahut üst benliğinin bilgisinden haberdar olması gerekmez, izleyicinin de okumasını sanatçıya göre yapması gerekmez. Buluşulan nokta algı ve özdeşleyimin kesiştiği noktadır. O yüzden her eserin ve her bakışın anlıkta tekrar biçimlenen önemi vardır. 24 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak sergiye tüm sanatseverler davetlidir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ