Bir haftada 600 adet teneke kutu ve 5 bin adet pet şişe toplandı

Lüleburgaz Belediyesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 Ocak ayı itibarıyla hayata geçireceği depozito uygulaması Lüleburgaz'da yaklaşık 1 aydır uygulanı

GÜNDEM 13.12.2021 16:31:00 0
Bir haftada 600 adet teneke kutu ve 5 bin adet pet şişe toplandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “Sıfır Atık” hedefi doğrultusunda Ocak 2022’de hayata geçirmeyi planladığı “Depozito” uygulamasında geri sayıma geçilirken, Lüleburgaz bu uygulamayı sistemli bir şekilde hayata geçiren ilk belediyelerden biri oldu.

 

PUANLARLA ALIŞVERİŞ YAPABİLİYORLAR

 

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada, henüz kentin ortasındaki Gençlik Parkı’nda faaliyette olan Akıllı Atık Tanıma Sistemi’ne sadece ilk haftada vatandaşların 600 adet teneke kutu ile 5 bin adet pet şişe attığı belirtilerek “Bu sayede vatandaşlar attıkları her plastik ve teneke kutu için puan kazanırken, çevre de büyük bir kirlilikten kurtulmuş oldu. Vatandaşlar da attıkları atık karşılığında kartlarına yüklenen puanlarla alışveriş yapma imkanı bulmaya başladı” denildi.

 

TALEPLER DOĞRULTUSUNDA YAYGINLAŞTIRILACAK

 

Akıllı Atık Tanıma Sistemi’nin kentin dört bir yanına talepler doğrultusunda yaygınlaştırılacağı belirtilerek “Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği sistem sayesinde plastik ve teneke kutuların büyük bir kısım çöp yerine geri dönüşüme kazandırılacak. Bu sayede büyük bir çevre kirliliğinin önüne geçilecek” denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ