Muharrem İnce: Beni sırtımdan hançerlediler

Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, cumartesi günü partisini Çorlu İlçe Teşkilatı açılışına katıldı. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi gec

GÜNDEM 11.12.2021 16:42:00 0
Muharrem İnce: Beni sırtımdan hançerlediler

Bugün saat 14.00’da düzenlenen açılışa katılan Muharrem İnce, İl Başkanı Bora Küçükçetin ve partililer tarafından karşılandı.

 

NAS ADALET DEMEK

 

Açılış öncesi konuşan Genel Başkan Muharrem İnce, faiz ve enflasyonla ilgili mesajlar verirken, “Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Madem faiz konusunda nas var diyorsun, ben öğrencilere sesleniyorum kredilerinizi öderken ‘cumhurbaşkanı nas var dedi, ben faiz ödemem’ deyin. Ben çiftçilere sesleniyorum Çorlu’da çok miktarda çiftçi kardeşimiz var. Bankadan kredi çektiniz ödemeye gittiniz size faiz dediler. ‘Faizi ödemem, çünkü cumhurbaşkanı nas var dedi’ deyin. Esnafa sesleniyorum bankaya gitti faiz istediler ‘nas var de, iş adamı ‘nas var’ de. Nas adalet demektir. Sen kendin devlet olarak parayı toplarken faiz almasını biliyorsun sonra sıkıştığında ‘nas var’ diye insanların dini duygularıyla alay ediyorsun” dedi.

 

 

“BUNLARI DÜŞÜRMEDİĞİNİZ SÜRECE GIDA ÜRÜNLERİNİN FİYATI DÜŞMEZ”

 

Bu iktidarla bu muhalefetin birbirinin aynısı olduğunu belirten İnce “Hiç farkları yok. Al birini vur ötekine. İşler kötü gidiyor, Erdoğan diyor ki, ‘her TOBB üyesi bir işçi alsa sıkıntı çözülür.’ Bunun karşısında muhalefet durur mu, ‘her muhtara bir özel kalem müdürü’ diyor, ‘işsizlik çözülür’ diyor. Peki Erdoğan çıkıyor ‘sorumlu dış güçleri’ diyor, ‘marketler’ diyor. Muhalefet boş durur mu marketlere mektup yazıyor, ‘ucuza ver, gelince hesaplaşırız’ diyor. Almanya’dayım, çocuğun işler bozuk deftere yaz gelince hesaplaşırız. Nasıl hesaplaşacaksın belli değil. Bunlar ciddiyetsiz teklifler, akıl yok, bilim yok, hiçbiri yok. Manava, markete mektup yazacağına, saçma saçma projeler üreteceğinize neden pahalı bunlar bir düşünün. Bir, ekim alanları azaldı, çiftçi ekmiyor. İki kuraklık oldu. Üç gübre pahalı. Dört mazot pahalı. Beş ilaç pahalı. Altı köprü pahalı.  Yedi otoyol pahalı. Sekiz mazot pahalı. Dokuz benzin pahalı. On elektrik pahalı. On bir doğalgaz pahalı. Hiç mi aklınız yok sizin? Bunları düşürmediğiniz sürece gıda ürünlerinin fiyatı düşmez” diye konuştu.

 

“HUKUKU YÜKSELTMEDEN FAİZ DÜŞMEZ”

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın çay bahçeleri projesiyle ilgili de konuşan Muharrem İnce, “Çay bahçeleri açacaktı, kek verecekti, yatıp yuvarlanacaktık orada değil mi? Ben diyordum ki ‘uzay madenciliği, kuantum, NANO teknoloji’, o ‘çay var, kek var’. Ne yazık ki 19 yılın sonunda bu noktaya gelmiş olduk. Ekonomiyi batırdı. 2023 vaatleri vardı, 2023 hayalleri vardı. 2 trilyon dolar gelirimiz olacaktı, kişi başı milli gelirimiz 25 bin dolar olacaktı. 2002’de dolar 1,6 lira. Bugün dolar 14 liraya yaklaştı. Şimdi diyor ki ‘dış güçler bize operasyon çekiyorlar’. Operasyonu çeken kendisi. Köprülere, otoyollara dolarla geçiş garantisini veren o değil mi? Eğer sen bu garantiyi dolarla verirsen dolar arttığında da sen yoksullaşırsın. Peki nasıl çözeceğiz memleketin işlerini? Buradan nasıl çıkacağız? Faizi emir komutayla düşürmek istersen o düşmez. Sen 16’dan 15’e düşürdüm dersin ama devlet bile 22.70’le borçlanır, bu öyle olmaz. Hukuku yükseltmeden faiz düşmez. Önce hukuku, demokrasiyi, demokrasinin değerlerini yükselteceksin. Liyakatı yeniden geri getireceksin, şeffaf olacaksın, tasarruf yapacaksın, üreteceksin, aklı kullanacaksın, bilimi kullanacaksın. Bağımsız bir Merkez Bankası oluşturacaksın, kaynakları verimli kullanacaksın. Bütün bunları yaparsan ve ateşin üzerine benzinle gitmezsen ve ağustos böceği gibi cır cır ötmeyip karınca gibi çalışırsan faiz de düşer, enflasyon da düşer. Yönün belli değil. 2002’de geldiğinde Avrupa Birliği diyordun, sonra Şangay beşlisine geçtin, şimdi Çin modeli diyorsun. Ne dediğin belli değil. Ne yaptığını sen de bilmiyorsun” diye konuştu.

 

 

“KENDİ YAPTIKLARINI BOZUP ONDAN SONRA DA DÜZELTTİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerini sürdüren İnce, “Ekonominin sorumlusu benim dedi. Ekonominin sorumlusu sensen, benzine zam geldiğinde oluşan kuyrukların sorumlusu da sensin. Halk ekmeğin önünde ucuz ekmek kuyruğunun sorumlusu da sensin. Eğer ekonominin sorumlusu sensen işsiz gençlerin, mutfaktaki yangının sorumlusu da sensin. Dolar 14 lira olmuş. Çanakkale Köprüsü’ne Euro ile geçiş garantisi vermişsin, köprüden daha geçmeden zam gelmiş, bunların da sorumlusu sensin. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarını yok eden sensin. Bağımsız kurumları mahveden sensin. İlk seçildiğinde ‘milletvekilleri lojmanda oturmaz’ demişti. Milletvekili lojmanlarını satmıştı. Kendi şimdi sarayda yaşıyor. Ankara’da sarayda, Marmaris’te sarayda, İstanbul’da sarayda, Ahlat’da sarayda, ama gösteriş için milletvekili lojmanlarını sattı. Şimdi devrim yaptığını söylüyor. Neymiş devrim? ‘Sözleşmeli öğretmenliği kaldırıyoruz’ diyor. Sözleşmeli öğretmenliği 2003’de bu getirdi. Hüseyin Çelik getirdi, sonra Nimet Çubukçu döneminde kaldırdı, İsmet Yılmaz tekrar getirdi, şimdi tekrar kaldırıyorlar. Kendi yaptıklarını kendileri düzeltiyor, kendileri bozuyor, sonra adına devrim diyorlar. Danıştay’da daire sayısını arttırıyorlar adı devrim, azaltıyorlar yine devrim. Hakim sayısını artırıyorlar devrim, hakim sayısını azaltıyorlar yine devrim. Liselere giriş sınavını 3’e çıkarıyorlar devrim, 3’ten 1’e düşürüyorlar yine devrim. Seçimleri beş yıldan 4 yıla düşürüyorlar devrim, 4 yıldan 5 yıla çıkarıyorlar yine devrim. Yani kendi yaptıklarını bozup ondan sonra da düzelttiklerini söylüyorlar” dedi.

 

 

“BÜTÇE DAHA GÖRÜŞÜLMESİ BİTMEDEN 138 MİLYAR DOLARA DÜŞTÜ”

 

Muharrem İnce, “Yasa gereği bütçe meclise 75 gün önce sunulur. Bütçe gelir Plan ve Bütçe Komisyonu’na, orada görüşülür, sonra da genel kurulda görüşülür. 2022 bütçesi 15 Ekim 2021 tarihiyle meclise sunulmuş. Bütçemiz 205 milyar dolar. Daha meclise sunulduğu gün görüşülmeye başladığı gün, 205 milyar dolar. Daha görüşme bitmemiş, şu anda bizim bütçemiz dolar 9.20 imiş o zaman, şimdi 13.70 bugün ne oldu bilmiyorum. 205 milyar dolar olan bütçemiz daha görüşülmesi bitmeden 138 milyar dolara düşmüş. Verdiğin garantiler bizi bu hale getirdi. Özgür bir medya, bağımsız bir yargı, konuşan bir üniversite, kuralların işlediği bir piyasa ekonomisi, liyakat, şeffaf kamu yönetimi olmazsa, marka üretemezsen sen huzura kavuşamazsın, zenginleşemezsin. Huzur olmaz, hakkaniyet olmaz, hukuk olmaz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCELİKLİ SEKTÖRLERİ BELİRLEYECEĞİZ”

 

Memleket Partisi olarak öncelikli sektörleri belirleyeceklerini söyleyen İnce, “Tarım ve tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceğiz. Demokrasimizi 5 yıldızlı yapmadan turizmimizi 5 yıldızlı yapamayız. Sadece oda satarız. Tekstile, turizme, savunma sanayisine, tarıma öncelik vereceğiz. Varille zeytinyağı sattırmayacağız. Marka üreteceğiz ve Türkiye’yi, bu bereketli toprakların insanını hak ettiği yere getireceğiz” dedi. Memlekette acil olarak yapılması gerekenlerin olduğunu söyleyen İnce, “Bir senaryodur gidiyor, bir asgari ücret tartışması yapıyorlar, senaryo, tiyatro. Asgari ücret Türkiye’de 5 bin lira olmalı. Doğrusu budur, gerisi kandırmacadır. Temel ihtiyaç maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır. Özellikle öğrenciler için özel iletişim vergisi kaldırılmalıdır. Elektrik faturalarındaki sayaç okuma bedeli sıfırlanmalıdır. Tarımdaki vergiler sıfırlanmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır” dedi.

 

“BENİ SIRTIMDAN BIÇAKLADILAR”

 

24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, seçim süreciyle ilgili hazırladığı belgeseli de izletti. İnce, “Ne vicdansız insanlar varmış bu ülkede, bakın ne iftiralar atmışlar size şimdi belgeleriyle göstereceğim. Eski partimin yönetimiyle bir anlaşma yaptık, onlar billboardlara, televizyonlara reklam verecekler, sandıkları koruyacaklar ve ben de onlar sandıkları korurken gezeceğim miting yapacağım. Ben görevimi yaptım, sandıkları da onlara bıraktım. Beni sırtımdan hançerlediler. Belgesi burada. Herkese bir belge sundum. Bunu ne için yaptım biliyor musunuz? Bu kayıt altında olsun da bu vicdansızlardan bu millet bir gün hesap sorsun diye yaptım. Bana niye gittin ayrı parti kurdun diyenlere bu belgeseli izletin. Bunu izletin ki ibret alsınlar. Siz şunu unutmayın rahmetli Bülent Ecevit de 1980’de siyasi partiler kapanınca, 1987’de ‘yürümem ben bu yoldan, ben kendi yoluma bakacağım’ dediğinde Ecevit sandalyenin üzerine çıkar, köy kahvelerinde 10 kişiye konuşurdu. Öyle yapa yapa 2 kere başbakan oldu. Merak etmeyin bu Memleket Partisi birinci parti olacak. Umutlarınızı yeniden yüceltin” dedi. Muharrem İnce konuşmasının ardından partililerle birlikte kurdele keserek Memleket Partisi Çorlu İlçe Binası’nın açılışını yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU