Tarım ve hayvancılığı teknoloji ile buluşturan fuar açıldı

Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı'nın birincisi düzenlendi. Kırklareli'nin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan, tarım ve hayvancılığı

GÜNDEM 11.12.2021 15:56:00 0
Tarım ve hayvancılığı teknoloji ile buluşturan fuar açıldı

Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Kırklareli’nde birincisi düzenlenen Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı kapılarını açtı.

 

BİRÇOK KATEGORİDE ÜRÜN SERGİLENECEK

 

Trakya bölgesinin en kapsamlı ve en büyük fuarı olan bu organizasyonda; traktörden tohuma, hayvancılık ekipmanlarından sulama sistemlerine, tarımsal mekanizasyondan zirai ilaçlama yöntemlerine, Kırklareli’nin coğrafi işaret tescilli ürünlerinden alternatif tarım ürünlerine kadar birçok kategoride ürün, üreticiler ve firmalar tarafından sergilenecek.

 

 

“KENTİN POTANSİYELİNİ GÖSTERİYOR”

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, her yönüyle bir tarım kenti olduklarını, tarihsel bilgilere göre Avrupa'ya tarımın Kırklareli'nden, Aşağıpınar' dan yayıldığını söyledi. Kentin tarımsal altyapısının her geçen gün geliştiğini ve fuarda stant açan 76 yöresel firmanın da kentin potansiyelini gösterdiğini belirtti. Fuarın gelecekte bölgenin en büyük fuarlarından biri olacağına inandığını söyleyen Vali Bilgin, fuarın hazırlanmasında ve Kırklareli’ne kazandırılmasında emeği geçen her kuruma ve kişiye ayrı ayrı teşekkür etti.

 

 

“CİDDİ ARTIŞLAR SAĞLANDI”

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, “Son yıllarda ilimizde uygulanan kırsal kalkınma projeleri ve verilen çiftçi destekleri ile birlikte hem bitkisel hem de hayvansal üretimde ciddi artışlar sağlandı. Bakanlığımızca, Ekonomik Yatırımlar projesi kapsamında 73 ana başlıktaki alet ekipmana yüzde 50 hibe desteği müracaatlarının devam ettiği bugünler de düzenlemiş olduğumuz fuar yatırımcılarımızı ve firmalarımızı bir araya getirme imkânı sunduğundan son derece önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“EKONOMİK HACİM DE ARTACAK”

 

Aksoy, “Fuar sayesinde, çiftçinin bilgi ve teknolojiyi üreten meslek grupları ve paydaş tüm meslek kuruluşları arasında iş birliği arttıkça üretimde verimlilik, kalite ve ekonomik hacim de artacaktır. Bu kapsamda fuar, Kırklareli tarımının gelişimini daha üst seviyelere taşıyacak, Kırklareli'nin sektördeki etki alanını daha da genişletecek bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. İlimiz ev sahipliğinde farklı kültüre sahip insanlarla yöre halkımızı bir araya getirerek bilgi ve beceri alışverişi sağlamanın mutluluğu içerisinde, bu organizasyonun ilimiz ve ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlara vesile olmasını diliyorum Fuar 12 Aralık tarihine kadar devam edecek olup tüm üreticilerimizi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü standımızı bekliyoruz” dedi.

 

 

STANTLARI GEZDİLER

 

Konuşmaların ardından Vali Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek fuarın açılışı yaptı. Daha sonra fuarda kurulan stantları gezdiler. Firma temsilcilerinden ürünleri hakkında bilgiler aldılar.

 

Haber / Buse SERİN