Çorlu Deresi'ni kirleten tesislere ceza yağdı

Kirli suyuyla gündemden düşmeyen Ergene Nehri'nin kollarından olan Çorlu Deresi, simsiyah akmaya devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün yaptığı denetimlerde,

GÜNDEM 11.12.2021 13:47:00 0
Çorlu Deresi

Ergene Nehri'nin en büyük kollarından biri olan ve Ergene’nin Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu Deresi, simsiyah akmasının yanı sıra dereye karışan endüstriyel ve evsel atıklar nedeniyle ağır kokuya yol açıyor.

 

“ÇÖZÜLEMEYEN BİR DERT”

 

Çorlu Deresi'nin yıllardır simsiyah akmasıyla çevreye yaydığı ağır kokudan dolayı şehirsel göçün arttığını kaydeden Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, "Çorlu Deresi yaz mevsiminde de siyah akıyor, kış mevsiminde de siyah akıyor. Ne kokusu ne rengi değişti. Maalesef bölgemizin çözülemeyen sorunu, vatandaşlarımızın da sağlık açısından hiç çözülemeyen bir derdi. Burada vatandaşlarımızın kendi mülki değerleri maalesef değer kaybetmekte” ifadelerini kullandı.

 

 

“ŞEHİRSEL YAŞAMA GÖÇ ARTTI”

 

“Şehirsel yaşama göç arttı” diyen Tuncay, “Şehirsel yaşama göç artığı sürece bizim buradaki manevi değerlerimize, kültür değerlerimize sahip çıkma durumumuz da azalıyor. Bundan dolayı ki çocuklarımızın yetiştiği sadece teknolojik imkanlar ile oluşabilecek durumlar gerçekleşiyor. Çocuklarımız mesela bahçe ve sokak oyunlarından uzakta kendi yaşamsal gelişimini de etkilemekte. Bu 7’den 77'ye sorun yaratan bir şey. Büyük bir dert buradan yetkililerimizden burası için bir an önce Ergene derin deşarj daha kullanılabilir daha gelişmiş bölgeye daha katkı yapılmasının bir isteği var" şeklinde konuştu.

 

25 MİLYON 774 BİN CEZA UYGULANDI

 

Öte yandan Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, artan şikayetler ve çevre kirliliği nedeniyle denetimlerini yıl boyunca sürdürdü. Ekipler, yılbaşından bu yana tesisler üzerinde hava, atık su, toprak, atık diğer unsurlar olmak üzere denetimlerde bulundu. Denetimlerde, çevreyi kirlettiği tespit edilen 2 bin 58 tesise yönelik 25 milyon 774 bin lira ceza uygulandı.

 

Haber / İrem BANÇO