"Ay sonuna kadar 22 kütüphaneyi tamamlayacağız"

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan konferans salonu ve kütüphane bugün Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz'ın

GÜNDEM 10.12.2021 18:10:00 0

Bugün saat 14.00’da düzenlenen açılış programına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır’ın yanı sıra Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Cengiz Vural, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

“BÖYLE BİR OKUL HAYAL EDİYORUZ”

 

Açılışta konuşan Okul Müdürü Cengiz Vural, “Okulu okul yapan şey, taş duvarların arasından geçip eğitim-öğretim faaliyetlerinde rol oynayan her bir bireye samimiyeti işlemek, okul kültürünü özümseyip özümsetmek, bir çatı altında gerek kütüphanemiz gerek konferans salonumuzla öğrencilerimizi, teorik derslerinin yanında çeşitli aktivitelere yönlendirmek. Böyle bir okul hayal ediyoruz. Bu hayal elbette herkesin çabasıyla güzel sonuca varacaktır” dedi.

 

 

“AKTİF ROL OYNUYOR”

 

Öğretmenlerin öğrencilerle konferans salonunda nice sosyal ve kültürel faaliyete koşacağını söyleyen Okul Müdürü Vural, “Yeni konferans salonumuz hali hazırda prova ve çalışmaları yapılan tiyatro, şiir dinletisi, belirli yarışmalarda aktif rol oynamaktadır” diye konuştu.

 

"ÖNEMSİYORUZ”

 

Kütüphanenin de birçok çabayla, yeni kurulmuş olmasına rağmen bireysel çalışmalara, kitap okuma saatlerine hizmet etmeye başladığını söyleyen Vural, “Kitap sayımızı artırmak üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. Çünkü önemsiyoruz. Sınıfta, derste ulaşamadığımız çocuklarımıza, dokunamadığımız yüreklere bir kitap sayfasında, bir müsabaka provasında, derslerdeki soru ve cevap rutinlerinin dışında yani kendini olduğu gibi ifade edebileceği bu alanlarda ulaşmayı hedefliyoruz. Çabalarımıza karşılık sizlerden gelen destek, katkı ve katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.

 

“KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK”

 

Okulun tanıtım videolarının izlenmesinin ardından konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi kapsamında bizzat sayın bakanımızın talimatlarıyla bugüne kadar ilçemizde 11 kütüphanemizi tamamladık. Bu ayın sonuna kadar inşallah 22 kütüphaneyi tamamlayacağız. İlçemizde kütüphanesi olmayan hiçbir okul kalmayacak” dedi. Kütüphanelere Kitap Bağışı Kampanyasının da devam ettiğini söyleyen Danışmaz, “Hedefimiz 100 bin kitap bağışını elde etmek. Şu ana kadar 3 binden fazla kitap bağışı sağlandı. Bu anlamda Kapaklı halkına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

“OKULUMUZA VE İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilçenin en önemli meslek liselerinden biri olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Konferans salonumuz da çok modern. İlçemizde son dönemde yapılmış salonların sayısı çok fazla. 3 yıl önce 3 tane salonumuz vardı. Bugün itibariyle 18 salonumuz oldu. 3 yılda 15 salonu ilçemize kazandırdık. Ve yavrularımız, çocuklarımız birçok etkinliği artık çok rahat bir şekilde bu modern salonlarda sergileyebilmekte. İnşallah bundan sonraki süreçte yeni yapılan okullarımızı da salonla ve kütüphaneyle donatarak eğitim öğretim ortamlarını daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Hem salonumuz hem de kütüphanemiz okulumuza ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

 

KONFERANS SALONU VE KÜTÜPHANE AÇILDI

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve katılımcılar tarafından kurdele kesilerek konferans salonu ve kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphaneyi gezen Kaymakam Sağır, okul ve kütüphane hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz ve Okul Müdürü Vural’dan bilgi aldı.

 

KİTAP BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Kütüphanede 800’e yakın kitabın bulunduğunu söyleyen Okul Müdürü Cengiz Vural, kütüphanelerdeki kitap sayısının artması için Kapaklı halkına kitap bağışı çağrısında bulundu. Okul Müdürü Vural, Oku-Yorum Projesi ile ilgili de bilgi verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU