Vali Yıldırım: Adalet herkese lazım

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Hukuk İşleri Şube Müdürü Melek Bayraktar ve İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Vali Aziz Yıldırım?

GÜNDEM 10.12.2021 17:49:00 0
Vali Yıldırım: Adalet herkese lazım

Vali Aziz Yıldırım, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabulünün yıldönümü olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde; Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Hukuk İşleri Şube Müdürü Melek Bayraktar ve İnsan Hakları Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.

 

“HER ŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLAR”

 

Ziyarette konuşan Vali Yıldırım, medeni toplumda yaşayan medeni insanların birbirlerinin haklarına saygı gösterdiğini ve bütün bir insan hakkını yüceltebilmek için elinden gelen her şeyi yaptığını belirterek, “Toplumda her insan gerek fiziki olarak gerek durum olarak herkes aynı güce sahip değil ve toplumlarda güç değil, haklar öne çıkar. Yapabildiği için değil, yapabilse de başkasının hakkını çiğnememek için onu yapmaktan kendisi vazgeçer. Medeni insan bu demektir. Bunu yapabilirsek mahkemelerdeki dosya sayısı azalacaktır. İnsanların birbirlerine karşı olan husumetleri azalacaktır, hatta ortadan kalkacaktır. Hukukun üstünlüğü, hakların üstünlüğü her zaman önde olacaktır. Böyle bir dünya hayal ediyoruz, her şey hayal etmekle başlar” dedi.

 

 

“İHLAL ETMEDEN YAŞAMAK MECBURİYETİNDE”

 

Vali Yıldırım, adaletin herkese lazım olduğunu da vurgulayarak, “Herkes kendi adaletini sağlamak yerine, aynı toplumda yaşayan insanların da haklarını, hukuklarını düşünmek onların hakkını ihlal etmeden yaşamak mecburiyetindedir” ifadelerini kullandı. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / İrem BANÇO