Pazarkule Sınır Kapısı genişletiliyor

Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan ve tek peron olarak hizmet veren Pazarkule Sınır Kapısı genişletiliyor. İl Özel İdaresi ve Milli Emlak'a ait arazilerin Ticaret Bakanlığı'na devrinin ardından

GÜNDEM 10.12.2021 17:45:00 0
Pazarkule Sınır Kapısı genişletiliyor

Yer teslim ve temel atma töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Bugün Edirne'miz açısından çok önemli bir gündür çünkü sınır kapılarımızın içerisinde en sonuncusu olan Pazarkule Sınır Kapısı'nın yenilenmesiyle ilgili çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Edirne, sınır kapıları açısından önemli bir ildir çünkü Edirne'den Avrupa'ya açılan dört adet kara sınır kapısı var. Bu kapılar aslında bizim Avrupa ile bağlantı hattımızdır. Şu anda bu dört sınır kapımızdan 3 tanesi ile ilgili çalışmalarda en son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Hamzabeyli Sınır Kapısında şu anda çalışmalarda en son aşamaya gelindi. Aynı şekilde İpsala Sınır Kapısında yapmış olduğumuz çalışmalar son aşamaya gelmiştir ve Kapıkule'de de modernizasyon çalışmalarımızda da en son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bunların içerisinden sonuncusu Pazarkule Sınır Kapımızdı. Buradan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'a teşekkür ediyorum” dedi.

 

KULLANIM ALANI 21 BİN 890 METREKAREYE ÇIKACAK

 

Pazarkule Sınır Kapısının 2 açıdan önemli olduğunu belirten Vali Canalp, “Bir tanesi memleketimizin genel ihtiyaçları açısından önemli olduğu kadar Edirne açısından çok özel bir öneme sahiptir. Nasıl ki Kapıkule Sınır Kapımız, Bulgaristan vatandaşlarının Edirne'yi ziyaretleri açısından çok kritik bir noktaysa Pazarkule de, komşumuz olan Yunanistanlıların da Edirne'yi ziyareti açısından çok kritik bir noktadır. Bugüne kadar Pazarkule Sınır Kapımız sadece tek bir peron üzerinden hizmet vermekteydi. Yapılan bu proje sayesinde tek olan peron sayımız 3'e çıkacak. Dolayısıyla da 3 peron giriş, 3 peron de çıkış olarak 6 peronluk bir kapasiteye ulaşmış olacağız. Şu anda hali hazırda sınır kapımızda 3 bin 420 metrekarelik bir kullanım alanı var. Bu kullanım alanı 21 bin 890 metrekareye çıkacak” dedi.

 

 

TEMMUZ SONUNA KADAR BİTİRİLECEK

 

Vali Canalp, Pazarkule Sınır Kapısının modernizasyonunun Temmuz ayının sonuna kadar bitirileceğini ifade etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU