Tesadüfen geldi, aşçı olarak çıktı

Lüleburgaz Belediyesi'ne ait Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi'nde (LYLA) gerçekleştirilen aşçılık ve pastacılık kurslarında eğitim alan kadınlar, aldıkları eğitimlerin ardında

GÜNDEM 10.12.2021 17:43:00 0
Tesadüfen geldi, aşçı olarak çıktı

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2018 yılında kurduğu LYLA’da kadınlar Halk Eğitim Müdürlüğü ve Lüleburgaz Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimler sayesinde yepyeni bir hayata merhaba diyor. LYLA’da bulunan pastacılık ve aşçılık mutfaklarında eğitim alan kadınlar, eğitimi tamamladıktan sonra bulundukları alana göre belge almaya hak kazanıyor. Kadınlar, kazandıkları belgelerle ekonomik hayatın içerisinde aktif bir şekilde rol alıyor.

 

“YÜZDE 70AĞIRLIĞIM VAR”

 

LYLA’da eğitim alan ve artık bir pasta ustası olan Gamze Birden, LYLA sayesinde hayatına çok şey katıldığını belirterek “Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde çok şey öğrendim. Burada aldığımız eğitimin ardından belgemiz de olmuş oluyor. Kendimize daha çok güvenmiş oluyoruz. Gittikçe daha da ileri gitmek istiyorsunuz” dedi. İnternetteki hesabı üzerinden pasta siparişi alan Birden, “Daha önceden evdeki ekonomik durumumuz yüzde 50-50’yse, şimdi benim yüzde 70 ağırlığım var. Benim de iki çocuğum var ama çalışamıyordum. Liseyi okudum ama bir süre evlenince, çocuklar olunca bir yerden sonra hiçbir yere gidemiyorsunuz. Ekonomik özgürlüğünüz de olmamış oluyor. İstediğiniz bir şeyi bu sefer utana sıkıla söylüyordum” dedi.

 

TESADÜFEN GELDİ

 

LYLA’da aldığı eğitimle ekonomik hayata katılan bir diğer kadın ise Nurşen Enginer oldu. Bir arkadaşının yanlışlıkla kendisini araması sonucu tesadüf eseri LYLA’ya geldiğini söyleyen Enginer, burada aldığı eğitimle aşçı oldu. Geleneksel Türk Mutfağı’nda ilerleyen Eser, şimdi ise günde 50 kişiye yemek yapan bir firmada aşçı olarak çalışıyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ