Büyükşehirden balıkçılara malzeme desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde balıkçılara yönelik başlattığı malzeme desteğini sürdürüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa'da

GÜNDEM 10.12.2021 17:40:00 0
Büyükşehirden balıkçılara malzeme desteği

Şarköy Limanı'nda düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, siyasi parti temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Şarköy, Hoşköy ve Mürefte Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 42 balıkçıya; 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtıldı.

 

MARMARA DENİZİ’NİN EN GÜZEL KIYILARI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şarköy denilince akla ilk gelen Marmara Denizi'nin en güzel kıyıları oluyor. Denizlerimizin bize sunduğu zenginlikler var. Deniz mamulleri lezzetli olduğu kadar sağlığa yararı olan değerli besinlerimizdir. Siz değerli balıkçılarımızın ne denli büyük ve özveriyle rızkınızı denizlerden çıkardığınızı biliyoruz. Girdi maliyetlerinin giderek arttığı, vatandaşlarımızın satın alım gücünün azaldığı, su ürünleri pazarının daraldığı böylesine zor bir dönemde küçük ölçekli balıkçılarımıza destek olmak amacıyla malzeme dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugün burada Şarköy, Hoşköy ve Mürefte Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 42 balıkçımıza 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

“BALIKÇILARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Balıkçıların yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak su ürünleri alanındaki en önemli hizmetlerimizden biri Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali'dir. Büyük ve modern tesisimizde hal hizmetlerimizi daha iyi koşullarda yürüterek su ürünlerinin daha iyi koşullarda depolanmasını sağlıyor, dağıtım zincirindeki zayiatları azaltıyor ve su ürünlerinin vatandaşlarımıza daha ekonomik fiyatlarla ulaştırılabilmesine imkan sağlıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin siz değerli balıkçılarımıza, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ