Zübeyde Hanım Parkı tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Parkı, 24 Aralık'ta düzenlenen törenle hizmete açılacak. Parkın açılmasıyla Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projesin

GÜNDEM 10.12.2021 17:37:00 0
Zübeyde Hanım Parkı tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa’da hayata geçirilen ‘Trakya'nın En Büyük Meydan Projesi’ kapsamında Ortacami Mahallesi'nde yıkılan eski Türk Telekom binası alanında bulunan Tarihi Depo Binası çevresinde yapılan Zübeyde Hanım Parkı tamamlandı.

 

“KÜLTÜREL VE TARİHSEL DOKUYU ORTAYA ÇIKARIYORUZ”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı bir anlayışla vatandaşların rahat nefes alacakları, sosyalleşme imkânı bulacakları park ve yeşil alanları hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Süleymanpaşa ilçemizde hayata geçirdiğimiz Trakya'nın en büyük meydanı projesi ile meydanımız hem estetik bir görünüme kavuşuyor hem de kültürel ve tarihsel dokuyu ortaya çıkarmış oluyoruz. 24 Aralık'ta açılışını gerçekleştireceğimiz Zübeyde Hanım Parkı'nın ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

 

“DOĞAL BİR ORTAM SAĞLANMIŞ OLDU”

 

Süleymanpaşa Ortacami Mahallesi'nde yıkılan eski Türk Telekom binası alanında bulunan Tarihi Depo Binası çevresinde yapılan, bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan ÖPA - 1 Projesi Zübeyde Hanım Parkı'nda 320 metrekare yeşil alanı kapsayan oturma alanı ve 750 metrekare kaldırım düzenlemesi yapıldığını belirten yetkililer de, “Projede ayrıca yeşil alanlarda bölgenin iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar bulunuyor. Çocuk oyun alanları, doğal taşlar ile yapılmış şelaleler ve doğal taşlar ile park alanında doğal bir ortam da sağlanmış oldu” bilgisini verdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ