Atıklar kazanca dönüşecek

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün" Projesi kapsamında kağıt, plastik, metal ve cam atıkl

GÜNDEM 9.12.2021 17:59:00 0
Atıklar kazanca dönüşecek

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından “Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün” projesi hayata geçirildi.

 

ANLAŞMALI YERLERDEN ALIŞVERİŞ YAPABİLECEKLER

 

Proje kapsamında kağıt, plastik, metal ve cam atıklarını belirlenen nokta, gün ve saatlerde Mobil Atık Getirme Aracı’na getiren vatandaşlara, getirdikleri atıkların kilosu karşılığındaki tutar, MyEdenred mobil uygulamasındaki hesaplarına yatırılacağı, vatandaşların tutarları karşılığında anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabileceği belirtildi. Kapaklı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çevre ve sıfır atık uygulamalarını başarıyla sürdüren Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü örnek bir uygulamayı daha uygulamaya başladı. Proje kapsamında vatandaşlar kağıt, plastik, metal ve cam atıklarını belirlenen nokta, gün ve saatlerde tüm Kapaklı’yı dolaşacak Mobil Atık Getirme Aracı’na getirerek kazanca dönüştürebilecek” denildi.

 

 

24 SAAT İÇERİSİNDE HESABA YATIRILACAK

 

Mobil Atık Getirme Aracı’na getirilen atıkların hassas dijital terazilerde tartılarak atık türlerine göre puan katsayıları ile çarpılacağı, elde edilen sonuç karşılığındaki tutarın, vatandaşların akıllı telefonlarına indirdikleri MyEdenred mobil uygulamasındaki hesaplarına 24 saat içerisinde yatırılacağı, vatandaşların, MyEdenred uygulamasındaki hesapta yer alan tutarı anlaşmalı alışveriş mağazalarında harcayabileceği belirtildi.

 

BULAŞIK DETERJANI HEDİYE EDİLECEK

 

Vatandaşların ayrıca tekstil atıkları, bitkisel atık yağ, pil atıkları ve elektrikli ve elektronik atık eşyaları bedelsiz olarak Mobil Atık Getirme Aracı’na teslim edebileceği belirtilerek “Bitkisel atık yağlarda 5 litre karşılığında bulaşık deterjanı hediye edilecek” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU