Selimiye Camii kısmen ibadete kapatılacak

Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarımı projesi kapsamında Selimiye Camii'nde restorasyon işinin kısa süre içinde başlayacağını açıklayan Vali Ekrem Canalp, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün m?

GÜNDEM 9.12.2021 17:56:00 0
Selimiye Camii kısmen ibadete kapatılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Edirne Belediyesi tarafından yürütülen Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

 

BELLİ BİR BÖLÜMÜ KAPATILACAK

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Edirne Valisi Ekrem Canalp, Selimiye Camii'nde restorasyon işinin kısa süre içinde başlayacağını belirterek, “Bir taraftan restorasyonu yapmamız lazım ama öbür taraftan Selimiye'yi de açık tutmamız lazım. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz şu anda müteahhit firmayla yeni bir çalışma yapıyor. Bizim, 3,5 yıllık dönem boyunca hem Selimiye'nin restorasyonunun yapılması ama aynı zamanda caminin de kubbesi görülebilir şekilde, insanların geldikleri zaman Selimiye'yi her şeyiyle restorasyon altında bir cami olarak görseler dahi, o bütünlüğü görebilecekleri şekilde, geldiklerine de değer şekilde restorasyonu devam ettirecek yeni bir çalışmayı şu anda yapıyorlar. Yakın zamanda da Selimiye'de restorasyon öncesi son cumamızı da kılacağız ve o kılmış olduğumuz son cumadan sonra da artık kısmi olarak da Selimiye'de belli bir bölümünü kapatmış olacağız" dedi.

 

Haber / Buse SERİN