Şarköy'de üreticilere kestane fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Şarköy'de uygulanan Kestane Yetiştiriciliği Projesi için 3 çeşitten oluşan 700 adet kestane fidan?

GÜNDEM 9.12.2021 16:43:00 0
Şarköy

Şarköy’ün Çengelli Mahallesi’nde düzenlenen fidan dağıtım törenine; Şarköy Kaymakamı Hakan Kılıçkaya ve İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal'ın katıldı.

 

 

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

 

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölgede doğal olarak var olan kestane yetiştiriciliğine ek gelir sağlanmasının amaçlandığı ve 13 üreticiye yaklaşık 70 dekar alanda yeni kestane bahçesi tesis edileceği belirtilerek, “Projeden yararlanan çiftçilerimize havaların müsait olduğu dönemde fidanların kök tuvaletlerini yapmaları, aşı noktalarının toprak seviyesinden 5-10 cm yukarıda kalacak şekilde dikmeleri, fidanların 80-100 cm yukarıdan Mart ayında tepe kesimlerinin yapılması gerektiği konularında bilgilendirmeler yapıldı. Projenin uygulandığı Çengelli Mahallesi’nde gerek ormanlık alanda gerekse kültürel yetiştiriciliği yapılmakta olan kestane yetiştiriciliğinin üreticilerimize bol bereketli ve hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Erdal AYDIN