Çerkezköy'de 8 okul kütüphaneye kavuştu

Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırmak, okullardaki mevcut kütüphaneleri de yenilemek amacıyla 26 Ekim'de başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Çerkezköy?

GÜNDEM 8.12.2021 17:52:00 0
Çerkezköy

Ülkemiz genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen proje ile okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amaçlanıyor.

 

KÜTÜPHANE KURMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Proje kapsamında ülke genelinde kütüphane kurma ve yenileme çalışmaları yürütülürken, Çerkezköy’de de 8 okulda kütüphane kurulumu tamamlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın" Projesi Kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda, Fehmi-Zeki Denizli İlkokulu-Ortaokulu'nda, Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda, Henateks Ortaokulu'nda, Zeki Algur İlkokulu’nda, Osmanlı İlkokulu-Ortaokulu’nda, Veliköy İlkokulu’nda ve Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda kütüphane kurulumu tamamlandı” ifadelerine yer verildi. Kütüphane kurma çalışmalarının devam edeceği de belirtildi.

 

Haber / Buse SERİN