"Kapaklı maalesef Trakya'da suç oranının en yüksek olduğu yer"

Kapaklı Emine Penbeten Adal Anaokulu tarafından hazırlanan "Gücünü Sevmek İçin Kullan" isimli sanat sergisinin açılışına katılan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Çok hızlı gÃ

GÜNDEM 8.12.2021 17:35:00 0

Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi Corner Park AVM’de görücüye çıkan sergi ile şiddet olgusuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Sergide öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğiyle hazırlanan ürünler sergileniyor.

 

“ŞİDDET SADECE BİREYE UYGULANMIYOR”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Gücünü Sevmek İçin Kullan” adlı sanat sergisinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, şiddetin sadece bireye değil hayvanlara, doğaya ve birçok şeye uygulandığına dikkat çekerek, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

“GELİŞMİŞ ÜLKELER DAHİ ÖNÜNE GEÇEMİYOR”

 

“Maalesef dünyada eğitim seviyesi artmasına rağmen şiddet de her anlamda artıyor ve gelişmiş ülkeler dahi bunun önüne geçemiyor” diyen Başkan Çetin, “İstatistikler eğitim ve kültür seviyesinin geliştiği ortamda şiddetin nispeten daha düşük seviyelerde olduğunu ortaya koyuyor. Çok hızlı göç alarak büyüyen ilçemiz, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda sorunlarıyla büyümüş bir yerleşim yeri. Verilere göre maalesef ilçemiz, Trakya’da suç oranının en yüksek olduğu yer. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kapaklı Belediyesi olarak farklı uygulamalar yapmaya gayret ediyoruz. Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü kurarak kadına yönelik şiddeti azaltmak, çocuklarımızın ve ailelerimizin gelişimine katkıda bulunmak adına birçok projeyi hayata geçirme gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.  

 

 

“BU ETKİNLİKLER BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

 

“Şiddet sadece bireye değil hayvanlara, doğaya ve birçok şeye uygulanıyor” diyen Çetin, “Farkındalığın ortaya koyulması adına yapılan bu sergi ve etkinlikler bizim için çok değerli. Hepimize önemli görevler düşüyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz nezdinde emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu tarz etkinliklerde her zaman yanınızda olacağımızı da ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Daha sonra serginin açılış kurdelesi kesildi.  Ardından okulun yapılmasını sağlayan hayırsever iş insanı Gürdal Adal ve ortağı Saim Buyruk ile Prof. Dr. Servet Erdal Adal'a plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve katılımcılar sergiyi gezerek, şiddet olgusuna dikkat çekilerek farkındalık oluşturmak adına öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğiyle hazırlanan eserleri inceledi.

 

Haber / Erdal AYDIN