Teknik geziler düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde akademik birimlerin katkısı ve öğrencilerin katılımı ile iş dünyasına teknik geziler düzenlenmeye devam ediyor. Aral?

GÜNDEM 8.12.2021 16:49:00 0
Teknik geziler düzenlendi

Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku dersi dâhilinde 44 öğrencinin katılımıyla 3 Aralık’ta Ankara’ya teknik gezi düzenlendi. Gezi kapsamında “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ile Anayasa Mahkemesi” ziyaret edildi.

 

İZLEYİCİ OLARAK ZİYARET ETTİLER

 

Anayasa Mahkemesi'nin 60 yıllık tarihinden önemli izlerin muhafaza edildiği binayı gezen öğrenciler, özel izinle Anayasa Mahkemesi'nin büyük salonunu izleyici olarak ziyaret etti. Öğrenciler, Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru raportörlerinden Hâkim Mehmet Yavuz Yaşar’dan Anayasa Mahkemesi'nin soyut ve somut norm denetim usulü ile bireysel başvuruları nasıl incelediğini pratiğine ilişkin bilgiler aldı. Ardından Yaşar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

 

GENEL İŞLEYİŞ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

 

Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı Cumhuriyet Savcısı Mustafa Eyyub Demirbaş da öğrencilere hem Anayasa Mahkemesi'nin genel işleyişi hem de anayasa hukuku bilgisinin hukukçuluk mesleği içindeki önemini anlattı. Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi Programı'nın katkısı ve öğrencilerinin katılımı ile Kasar & Dual Tekstil San. A.Ş. Çorlu tesislerine de gezi düzenlendi. Düzenlenen organizasyonda, Kasar & Dual firmasının kurumsal nitelikleri ve insan kaynakları politikası gibi konularda öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ