Vali Canalp: Acil sağlık hizmetlerinde hız ve kaliteyi artırıyoruz

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaz aylarında nüfusu artan Enez ilçesinde sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve seri bir şekilde verilebilmesi için hayırsever iş insanı ve ailesinin katkıları ile yeni bir Acil SağlÄ?

GÜNDEM 7.12.2021 16:14:00 0
Vali Canalp: Acil sağlık hizmetlerinde hız ve kaliteyi artırıyoruz

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İshak Yıldırım ve hayırsever iş insanı Cavit Eser’in katılımları ile Acil Sağlık Hizmet İstasyonu protokolü imzalandı.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

İmza töreninde bir konuşan hayırsever iş insanı Cavit Eser, “Eser ailesi olarak ortak bir karar alarak ilçemizin büyük bir ihtiyacı olan acil sağlık hizmet istasyonun yapımına katkı vermek istedik. Aile büyüğümüz Arif Eser’in adının yaşatılacağı bu istasyonumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“AMBULANSLARIMIZI YENİLİYORUZ”

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp da hayırsever iş insanı Cavit Eser’e ve ailesine yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti. Sağlık hizmetlerinde özellikle acil sağlık hizmetlerinde en önemli konunun yardım talebi geldiği andan itibaren en hızlı ve seri şekilde ambulansların talep gelen yere ulaşıyor olması olduğunu ifade eden Canalp, “Bu kentler için olduğu kadar kırsal alanlar için de oldukça önemlidir. Edirne’nin her yerinde acil sağlık hizmetlerinin olabildiği kadar hızlı ve seri şekilde vakalara ulaşabilecek hız ve kapasitede tutmaya çalışıyoruz. Bunun için de ambulanslarımızı yeniliyoruz, ihtiyaç olduğu zaman hem Sağlık Bakanlığı hem de yerel imkânlarla ambulanslarımızı takviye etmeye devam ediyoruz.  Bunların dışında en kritik husus acil sağlık istasyonlarının iyi bir yayılım göstermesi gerekmektedir.  İstasyonlarınız iyi bir dağılım göstermez ise vakalara giden ambulansların fazla yol yapması gecikmelere neden olabilmektedir. Enez ilçemizde de bu bariz bir ihtiyaçtır” dedi.

 

 

“HIZ VE KALİTEYİ ARTIRACAK”

 

Enez’in nüfusunun özellikle yaz aylarında çok yüksek rakamlara yükseldiğini kaydeden Canalp, “Kurulacak bu istasyonumuzla vereceğimiz hizmetlerin hız ve kalitesini arttıracaktır. Kaymakamlık binasının yanında bulunan eski hastanemizin bahçesinde, ilçemizin tam merkezine bu istasyonumuzu kurmuş olacağız. Bu merkezden hem şehir merkezindeki hem de sahildeki vakalara daha hızlı hizmet verilecektir. Hayırsever iş insanımız Cavit beye çok teşekkür ediyorum, şahsında Eser ailesini bu kararlarından dolayı kutluyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber / Buse SERİN