Tepe Camii yükseliyor

Cumhuriyet Mahallesi'nin ilk camisi olarak temeli geçtiğimiz yıl atılan Tepe Camii'nin yapımı devam ediyor. 5 bin 600 metrekarelik alanda yapımı devam eden tesisin toplam inşaat alanının ise 10 bin 500 metrek

GÜNDEM 6.12.2021 17:22:00 0
Tepe Camii yükseliyor

Cumhuriyet Mahallesi’nin ilk camisi olan Tepe Camii’nin inşaatına geçtiğimiz yıl 31 Aralık’ta başladıklarını belirten Çerkezköy Tepe Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör, “Pandemiden dolayı yapımı biraz ağır işlese de gerek maddi gerekse manevi olarak şu ana kadar iyi gittiğimizi düşünüyorum” dedi. Hayırsever vatandaşların çok büyük katkısının olduğunu ifade eden Güngör, “5 TL yardımda bulunanlar, camiye yardım için alyansını getirenler, çeyrek altın getirerek katkıda bulunan vatandaşlarımız var. Bunlar bizi çok duygulandırıyor. Aynı duyarlılığı iş adamlarımızdan da bekliyoruz. Sağ olsunlar iş adamlarımız bugüne kadar katkıda bulundu. Bundan sonra bu katkıların artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

 

4 BLOKTAN OLUŞACAK

 

Gerek cami gerekse minareler için isteyenlere isim hakkı da verebileceklerini kaydeden Güngör, “Bunu da iş insanlarımıza, maddi durumu iyi dostlarımıza duyurmak isteriz” dedi. Tepe Camii’nin aynı zamanda bir eğitim yuvası olacağını dile getiren Dernek Başkanı Galip Güngör, 4 bloktan oluşacak olan tesiste müftülük binası, yatılı Kur’an Kursları, sıbyan mektebi, kreş, taziye evi, düğün, mevlit gibi etkinliklerin yapılabileceği bir salonun da yer alacağını belirtti.

 

 

“TRAKYA’DA İLK OLACAK”

 

5 bin 600 metrekarelik alanda yapımı devam eden tesisin toplam inşaat alanının ise 10 bin 500 metrekare olduğunu ifade eden Güngör, Trakya’da böylesine kapsamlı bir dini tesisin olmadığını, bu tesisin Trakya’da ilk olacağını ifade etti. Caminin yapımı için 2 yıldır hayırseverlerden yardım topladıklarını dile getiren Güngör, İl Müftülüğü’nden de bu konuda maddi ve manevi destek beklediklerini ifade etti.

 

“RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇMAK İSTİYORUZ”

 

Ulaştıkları tüm iş insanlarının ellerinden gelen katkıyı sağladığını belirten Güngör, “Diğer iş insanlarımızdan da destek bekliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın ve iş insanlarımızın katkılarıyla Ramazan ayında en azından bodrum katı tamamlayıp ibadete açmak istiyoruz. Camimizin yapımı için herkesten destek bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU