Atıl araziyi meyve ağaçları süsleyecek

Lüleburgaz Belediyesi kendisine ait atıl durumdaki bir araziyi meyve bahçesi haline getirmek için çalışmalara başladı. Belediye ekipleri, araziye 56 adet meyve ağacı dikerken, meyve bahçesi olarak kullanılacak alan ?

GÜNDEM 6.12.2021 16:55:00 0
Atıl araziyi meyve ağaçları süsleyecek

Lüleburgaz Belediyesi, Sevgi Mahallesi Coşkun Sokak üzerinde bulunan kendisine ait 2 bin 500 metrekarelik araziyi meyve bahçesine çevirecek.

 

MEYVE AĞAÇLARI DİKİLMEYE BAŞLANDI

 

Daha önceden atıl durumda olan arazide Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda ekipler aralarında kiraz, kayısı, elma, armut, şeftali ve erik olmak üzere 56 adet meyve ağacının dikimini gerçekleştirdi. Çevre düzenlemesinin de yapıldığı alan önümüzdeki süreçte Lüleburgazlıların kullanımına açılacak. Ağaçlardan çıkan meyveleri vatandaşlar toplayabilecek.

 

“ÜRETEN BELEDİYE ANLAYIŞIYLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Gerenli söz konusu bahçenin kente meyve bahçesi olarak kazandırılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, “Lüleburgaz Belediyesi olarak üreten belediye anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

PARK YAPILIYOR

 

Lüleburgaz Belediyesi, Siteler Mahallesi Tuğberk Sokak’ta da yine kendisine ait boş araziyi park haline getiriyor. Kentte, belediyeye ait kullanılabilir tüm yeşil alanları aktif hale getirmeye başlayan Lüleburgaz Belediyesi, içerisinde yürüyüş parkuru ve dinlenme alanlarının bulunduğu parkı kısa sürede vatandaşın hizmetine sunacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ