Gastronomi öğrencileri hünerlerini sergiledi

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, bölümlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte hünerlerini sergiledi.

GÜNDEM 4.12.2021 16:45:00 0
Gastronomi öğrencileri hünerlerini sergiledi

Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Aka, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Onur Çakır ve Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Tören ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bilal Deveci katıldı.

 

YEMEKLER SUNULDU

 

Temel Mutfak Teknikleri dersini yürüten Öğr. Gör. Raşit Bakan'ın koordinasyonunda hazırlanan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kesici'nin servis ekibini koordine ettiği yemek sunumu, misket köfteli yayla çorbası ile başladı. Ardından zeytinyağlı enginar ve kremalı mantarlı fettuccine makarnayla devam etti. Ana yemekte minyon bonfile ve yanında avokadolu semizotu salatası servis edildi. Yemek, keşkül tatlısı ile sona erdi.

 

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

 

Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Üniversitesi iş birliğinde Kırklareli turizmi konusunda neler yapılabileceğinin de konuşulduğu yemekte Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

 

 

MESLEKİ GELİŞİM AÇISINDAN ÖNEMLİ

 

Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ise Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin’in katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra öğrendiklerini uygulamalarının ve pratiğe dökmelerinin mesleki gelişimleri açısından önemli olduğunun altını çizdi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin kendi elleriyle hazırladıkları yemekler beğeni aldı.

 

Haber / Buse SERİN