"Atatürk, Türkiye; Türkiye Atatürk'tür"

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 87. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934'te tüm dünyaya ör

GÜNDEM 4.12.2021 16:16:00 0

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 87. yılı ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj paylaştı.

 

“KADINLARIMIZ KENDİ MARKALARINI YARATACAK”

 

1935 yılında yapılan ilk seçimlerde Türk kadının 17 sandalye elde ettiğini belirten Gürkan, “1935 yılında bunu başaran Türk kadını 2000’li yıllarda neleri başaramaz ki düşüncesiyle kadınlarımızın her zaman her konuda yanında olmaya devam ediyoruz. 2019 yerel seçimlerinde meclis üyeliği adaylarında ilk sıraları kadınlarımıza verdik. Kadın Merkezlerinden, kadın atölyesine kadar; kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta yer alabilmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana kadınlarımızla ilgili birçok projeyi hayata geçirmiş olmanın gururu içerisindeyiz. Restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz, muhteşem bir yapı olan Elektrik Fabrikası’nı, Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi olarak kadınlarımızın hizmetine sunduk. Burada kadınlarımız, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün rehberliğinde her türlü faaliyet ve etkinliklerini özgürce yapabiliyor. İnanıyor ve biliyoruz ki, burada kadınlarımız kendi markalarını yaratacak, kendi hikayelerini yazmaya devam edecektir. Bu konuda kadınlarımızı desteklemeye, onların önünü açacak projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“TÜM DÜNYAYA ÖRNEK”

 

Gürkan, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 87. yılını kutluyor; yaşamın her alanında kadını yücelten ve bu konuda tüm dünyaya örnek olan ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum”

 

Haber / Menşure KARDEŞ