Doğu Trakya'da Milli Mücadele sergisi açıldı

Kabulünün 100. Yılında İstiklâl Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzetbegoviç, Doğumunun 123. Yıl Dönümünde Bir Edirne Aşığı: Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver, Balkan Savaşlarında Edir

GÜNDEM 3.12.2021 16:44:00 0
Doğu Trakya

Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Edirne’nin tarih ve kültürünü anlatan yeni bir sergiye daha imza attı.

 

32 PANODA SERGİLENDİ

 

İçeriği, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten Çetin tarafından hazırlanan, küratörlüğünü ise Merkez Kütüphane Şube Müdürü Enver Şengül’ün yaptığı sergide Mondros Mütarekesi’nden başlayarak Edirne’nin 25 Kasım 1922’de Yunan işgalinden kurtuluşuna kadar geçen Milli Mücadele süreci arşiv belgeleri ve görsellerle 32 panoda sergilendi.

 

 

6 ARALIK’A KADAR AÇIK KALACAK

 

Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne AK Parti Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya, TİTE Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Uzun ile dekanlar, il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler ve davetliler katıldı. Sergi, 6 Aralık’a kadar açık kalacak.

 

Haber / İrem BANÇO