Kaymakam Duru: Kendime önemli bir sorumluluk yüklüyorum

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu'nda düzenlenen bilim fuarına katılan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, "Kendime bugün için önemli sorum

GÜNDEM 3.12.2021 16:15:00 0
Kaymakam Duru: Kendime önemli bir sorumluluk yüklüyorum

Fuarın açılış konuşmasını yapan Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Murat Sütçü, 4006 Bilim Fuarını TÜBİTAK ile ortaklaşa yaptıklarını kaydetti. Okulun; Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’dan toplam 75 öğrenciye eğitim öğretim verdiğini kaydeden Okulumuzun amacı öğrencilerimizi, toplumsal yaşama ve mesleki eğitim hayatına donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının amacı öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“EN GÜZEL PROJELERİ SİZLERE SUNUYORUZ”

 

“Fuarda araştırma alanında 2, inceleme alanında 4, tasarım alanında 4 olmak üzere toplam 10 projeyi 28 öğrenci ve 7 danışman öğretmenle birlikte gerçekleştirdik” diyen Sütçü, “Bugün okulumuz için ayrı bir önem taşımaktadır. Bugün engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bu özel günümüzde ‘engelleri aşmada aramızda engel yok’ diyerek çıktığımız eğitim yolculuğunun bir başarı öyküsü olarak öğrencilerimizin elleriyle, yürekleriyle ve gönülleriyle yapmış oldukları en güzel projeleri sizlere sunmuş olacağız. Proje aşamalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.   

 

“ENGELSİZ BİR DÜNYA KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de farkındalığı arttırmak amacıyla kutlandığını belirterek, “Engelsiz bir dünya kurmak için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Kendime bugün için önemli sorumluluk yüklüyorum. Bugünün farkındalığını arttırmak için elimizden geldiğince çalışmalar yapıyoruz. İlçemizde de çok güzel etkinlikler yaparak farkındalığı artırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuar açıldıktan sonra kurulan stantları ve eğitim atölyelerini tek tek gezen Kaymakam Duru, kurulan stantlardaki projeler hakkında çocuklara sorular yönelterek sohbet etti.

 

 

FUARA KATILIM SAĞLADILAR

 

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Çerkezköy Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu’nda saat 11.00’ de düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, bazı siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / İrem BANÇO