Trakya Anadolu Lisesi öğrencilerinden müzik ziyafeti

Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi öğrencileri Türk Halk Müziği Konseri verdi. Ayrılık, özlem, aşk gibi kişisel duyguların yanı sıra kahramanlık, yiğitlik, göç ve ölüm gibi toplumsal konular

GÜNDEM 3.12.2021 10:24:00 0
Trakya Anadolu Lisesi öğrencilerinden müzik ziyafeti

Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 18.00’de düzenlenen Türk Halk Müziği Konserine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve eşi Elif Duru, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Arif Zenginal, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

İKİ BÖLÜMDEN OLUŞTU

 

Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi Müzik Öğretmenleri Yasemin Şahin ve Yasemin Hamzalı’nın şefliğini yaptığı ve 2 bölümden oluşan konserde; Bağlamada Serkan Köksal, Gitarda Bahadır Ağan, Bateride Emrah Ova, Kemanda Semih Coşkunses, Bas gitarda Çağrı Ekşi ve Akordiyonda Zafer Kılıç yer aldı.

 

KORO EKİBİ

 

Koro ekibinde ise; Ahsen Karakoç, Nur Yemez, Asya Gül, İlayda Mutlu, Efe Özgün, Beyza Nur Keskin, Nil Azcan, Nehir İpek, Eylem Çiçek, Feyza Nur Akın, Ela Kurtulmuş, Muhammet Durlanık, Helin Yılmaz, Esma Kaya, Kader Ateş, Ayşe Savaş, Halil Aykol, Kübra Adsaz, Rüya Korkmaz, Ecem Ayan, Zeynep Erünsal, Miner Su Güner, Öykü Naz Navruz, Lara Aleyna Ak, İlkim Yurddaş, Nisanur Sansar, Yağmur Özalır, Esra Karaman, Rümeysa Gündoğdu, Hanife Atıcı, Müberra Çetin, Büşra Yücel, Berat Baytemur, Özgür Duman, Azra Dinçer, Talha Koçak, Edanur Sülü, Asiye Akdoğan, Cihan Karaca, İkbal Gerçik, Emir Yıldız, Medine Akın, Irmak Doruk, Müge Özcan, Rümeysa Büyükkaban, Uğurcan Dedeoğlu, Yaren Yılmaz Melih Adıgüzel, Cemre Soylu, Akay Demirci, Fulya Gökmen, Esmanur Kocaoğlu, Esma Orhan, Merve Eker ve Bensu Arıcı Yer Aldı.

 

 

BİRİNCİ BÖLÜMDE 8 PARÇA SESLENDİRİLDİ

 

Aydın yöresine ait olan ‘Eklemedir Koca Konak’ isimli türkü ile başlayan konserin birinci bölümünü Şef Yasemin Şahin yönetti. Daha sonra Adıyaman yöresinden ‘Altın Yüzüğüm Kırıldı’ ve Tokat yöresinden ‘Başındaki Yazmayı Sarıya Mı Boyadın’ isimli parça koro tarafından seslendirildi. Korodaki öğrencilerden Kader Ateş’in ‘Drama Köprüsü’nü seslendirmesinin ardından sırasıyla; büyük Türk Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın ‘Yolcu’, Erzurum yöresinden ‘Pınar Başından Vurulur’, Ordu yöresinden ‘Sevdiğime Varamadım’ isimli türküler seslendirildi. Tekirdağ yöresinden ‘Bahçalarda Börülce’ isimli parçanın seslendirilmesinin ardından birinci bölüm sona erdi.

 

 

 

MAĞUSA LİMANI BEĞENİ TOPLADI

 

İkinci bölümü Müzik Öğretmeni Yasemin Hamzalı yönetti. Haydar Telhüner’in ‘Garibim’ isimli türküsü ile ikinci bölümün açılışı yapıldı. Koro ekibi daha sonra; Neşet Ertaş’ın ‘Tatlı Dile Güler Yüze’, Selanik Türküsü ‘Çalın Davulları’ ve Sivas yöresine ait ‘Hacel Obası’ türkülerini seslendirdi. Müzik ziyafeti koro ekibinden Nisanur Sansar’ın ‘Mağusa Limanı’nı seslendirmesiyle devam etti. Konserin devamında; Azerbaycan havalarından ‘Olmaz Olmaz’ ve ‘Bahçalarda Barım Var’, Denizli yöresinden ‘Kara Üzüm Salkımı’ ve Kırklareli yöresinden ‘Kırklar Üzerinden Doğar Sabah Yıldızı’ seslendirildi. Sunucunun dizeleriyle damga vurduğu konserde, Vali Aziz Yıldırım ve Kaymakam Duru’nun el ve ayaklarıyla ritim tutarak türkülere eşlik etmesi geceye ayrı bir renk kattı.

 

 

GÜZELLİKLER DİNLETTİLER

 

Konserin sonunda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Türküler bizim hayatımızı anlatır. Türküler bizim toplumumuzun içinden çıkar, yüreğimizden fışkırır, ağzımızdan dökülür. Bazen Karadeniz’in hırçın dalgalarını görürsünüz türkülerde bazen Orta Anadolu’nun ağır aksak giden kağnısını. Bugün burada arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bizi sihirli bir halıya bindirdiler, uçurdular. Azerbaycan’dan Anadolu’nun içlerinden Balkanlar’dan Ege’den bize birer kubbe güzellikler dinlettiler” dedi. Programın sonunda Vali Aziz Yıldırım ve Kaymakam Murat Duru  koro şefleri Yasemin Şahin ve Yasemin Hamzalı’ya plaket takdim etti.

 

Haber / Buse SERİN