Vali Yıldırım: Teknik üniversite Çerkezköy'e çok yakışır

Çerkezköy'de hayırsever iş adamı Fehmi Denizli tarafından yaptırılan Fehmi-Zeki Denizli İlkokulu- Ortaokulu'nun açılış törenine katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköyâ€??

GÜNDEM 3.12.2021 09:34:00 0
Vali Yıldırım: Teknik üniversite Çerkezköy

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Altek Metal San. Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli tarafından eğitime kazandırılan Fehmi-Zeki Denizli İlkokulu- Ortaokulu'nun resmi açılışı dün Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı. 24 derslik, 4 atölyeden oluşan okulun açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılışta konuşan hayırsever Altek Metal Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli, bugün 300 kişinin çalıştığı firmada dünyada 84 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. 82 yaşında olduğunu ve ilk günkü aşkla çalışmaya devam ettiğini söyleyen Denizli, dünyada en gelişmiş şeyin bilim ve ilim olduğunu ifade etti.

 

 

ÇERKEZKÖY ESKİ KAYMAKAMI ABBAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü de anımsatan Denizli, “Bir memleket ilim ve bilim olduğu zaman zengindir” dedi. Hayırsever Fehmi Denizli, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da okul inşaat halindeyken Fehmi Denizli  ile birlikte okul binasını gezdiğini ve kendisinin okulu bu yıl Çerkezköy’e kazandıracağını söylediğini anımsattı. Fehmi Denizli’ye yol gösteren ve ricacı olan bir önceki Kaymakam Atilla Selami Abban’ı da anan Vali Yıldırım, Çerkezköy’e yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti.

 

 

“İYİ YETİŞMİŞ NESİLLER, ÜLKELERİN EN ÖNEMLİ CEVHERLERİDİR”

 

Vali Yıldırım, toplumsal barışın, refahın ve gelişmişliğin kaynağının eğitim olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarına iyi eğitim veren ülkeler, huzurlu ve müreffeh olurlar” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözü ile eğitimin önemini güzel bir şekilde ifade ettiğini söyleyen Yıldırım, ülkelerin gelişmişliğinin eğitim seviyeleri ile paralellik gösterdiğini vurguladı. Bir ulusun kalkınması ve gelişmesinin ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabileceğini kaydeden Yıldırım, “Bilgili, donanımlı, iyi yetişmiş nesiller, ülkelerin en önemli cevherleridir. Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olanlar, iyi eğitimli, kendisini iyi yetiştirmiş gençlerimizdir” diye konuştu.

 

 

 

“ANCAK EĞİTİM İLE MÜMKÜN”

 

İnsanların; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda millî, manevî ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktardığını kaydeden Yıldırım, “Bizi biz yapan değerlerimizi, çocuklarımıza eğitimle aktarırız. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMLİ YAPITAŞLARINDAN

 

Türk kültürünün önemli yapıtaşlarından biri olan yardımseverliğin önemine de değinen Yıldırım, “İnsanların istifade etmesi için camii, okul, medrese, çeşme yaptırmak Türk kültüründe bir gelenek olmuştur. Bu geleneği sürdüren hayırseverlerin olduğunu görmek mutluluk vericidir. Rabbim sadaka-i cariyenizi kabul etsin” dedi. Hayırsever Fehmi Denizli’nin yaptığı hayırla toplumumuzda iyiliklerin, güzelliklerin artmasına vesile olduğunu kaydeden Yıldırım, yapılan iyiliğin başka hayırseverleri de teşvik edeceğini ümit ettiğini söyledi. Öğrencilerden de okulda ve okul dışında maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularına azami ölçüde özen göstermelerini beklediklerini söyleyen Yıldırım, “Koronavirüsü tamamen yenmemiz için aşı olmanın yanında bu tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekiyor” dedi. Alınan tüm tedbirlerin insan sağlığı için olduğunu kaydeden Yıldırım, “Öğrencilerimizin daha nitelikli, daha iyi imkanlarda, daha iyi bir eğitim görmesi için bu hayrı yapan Fehmi Denizli beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi. Bu okulda vatana, millete, insanlığa hayırlı evlatlar yetişmesini temenni eden Yıldırım, okulun da hayırlara vesile olmasını diledi.

 

 

ÇERKEZKÖY’E ÜNİVERSİTE KAZANDIRILABİLİR

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Tekirdağ yöresine ait halk oyunları gösterisi ile beğeni topladı. Kurdele kesiminde konuşan Vali Yıldırım, hayırseverlere seslenerek “Çerkezköy’e bir fakültenin kazandırması gerekiyor. İnşallah hayırseverlerimiz Çerkezköy’e bir üniversite kazandırırlar. Bu üniversite teknik olup sadece mühendis yetiştirecek. Değişik konularda her alanda mühendis yetiştirecek teknik bir üniversite Çerkezköy’e gerçekten çok yakışır. Nasip olursa iki hayırseverimiz fakültesini, iki hayırseverimiz de sosyal tesisini yapabilir. İnşallah Çerkezköy’e güzel bir üniversite kazandırılabilir” dedi.

 

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

 

Kurdele kesiminin ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Hayırsever Altek Metal San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli, siyasi parti temsilcileri, hayırseverler, iş adamları, Denizli ailesinin fertleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

 

Haber / Buse SERİN