Şengöz: Gençlerimizi aydınlatmaya devam ediyoruz

Çerkezköy Ülkü Ocakları bünyesinde bulunan eğitim biriminde, gençlere yönelik eğitimler devam ediyor. Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Zafer Şengöz, "Hocalarımız eşliğinde edebiya

GÜNDEM 3.12.2021 09:29:00 0
Şengöz: Gençlerimizi aydınlatmaya devam ediyoruz

Ülkücülüğün kelime anlamı ile mefkûre, amaç, gaye olduğunu belirten Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Zafer Şengöz, “Ülkücü hareketin tohumlarını şüphesiz Başbuğumuz Alparslan Türkeş atmıştır. Alparslan Türkeş’in tanımıyla ülkücülük veya idealizm; insan kafasının içinde elde edilmesi, varılması en mükemmel, en güzel, kendisini mutlu edecek hedeflerin tasarlanması ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için arzu gösterilmesi ve çalışılması anlamını taşır” dedi. Başka bir tanımla ülkücülüğün, ferdin kendisinden başlayarak dalga dalga ailesini, bölgesini, milletini, Türk Dünyası’nı, İslam âlemini ve en nihayetinde bütün insanlığı ihtiva eden bir kurtuluş hareketi olduğunu kaydeden Şengöz, “Peki bu hareketten yola çıkarak ülkümüze nasıl ulaşacağız? Gelecek neslimizi; atalarını tanıyan, örnek alan, Türk-İslam Ülküsünü hayat felsefesi haline getirmiş, tarihinden aldığı güç ile geleceğini şekillendiren, şehitlerin emanetine en iyi şekilde sahip çıkarak bu bayrağın taşıyıcısı olan bireyler olarak yetiştirerek ulaşacağız. Bunun için yıllardan beri milletine, dinine, tarihine, değerlerine sahip çıkan her gencimize kapısı sonuna kadar açık olan ocaklarımızda verdiğimiz eğitimlerde süreklilik esasına dayalı olarak hiç durmadan, pes etmeden, her dakikasında bu ülkü uğruna canını ortaya koymuş şehitlerimizi göz önüne alarak gençlerimizi yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

“EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR”

 

Çerkezköy Ülkü Ocakları’nda uzun yıllardır devam etmekte eğitim birimi teşkilatında alanında uzman hocaların görev aldığını belirten Şengöz, “Öğrencilerimizi haftada 3 gün katıldığı bu eğitimlerin bir günü ilmihal dersi olmak üzere diğer günlerde Eğitim Birimi Başkanımız Mehmet Yıldız, Asena Birimi Başkanımız İlknur Baydoğan, eğitim birimimizden Serkan Öz, Enes Vuran ve Yusuf Kargacı hocalarımız eşliğinde edebiyat, tarih, bilişim teknolojileri, fen bilimleri ve daha pek çok alanda gençlerimizi aydınlatmaya devam ediyoruz. Ülkü Ocakları’nda yetişmiş bir neferin kendisinden sonra gelecek nesle tıpkı Prof. Dr. Aziz Sancar gibi örnek teşkil etmesi, bilimde, fende, sanatta, ahlaki ve edebi açıdan kısacası her konuda kılavuz olması, fikri hür, vicdanı hür bir birey olması için çabalamak bizlerin maziden atiye Türk-İslam Ülküsünün sesi olmuş tüm büyüklerimize borcumuzdur” diye konuştu.

 

“MÜCADELEMİZİ KALEMLE, BİLİMLE, TEKNOLOJİYLE SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Ülkü Ocakları'nın son yıllarda yapmış olduğu çalışmalardan en fazla ses getiren projesinin, yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanan ODAK 2023 yazılımı olduğunu ifade eden Şengöz, “Başta Türk gençliğinin hizmetine sunmuş olduğumuz; kullanıcıların dikkatlerini artırmak, odaklanma becerilerini geliştirmek ve okuma bozukluklarını gidermek amacıyla geliştirilmiş olan bir eğitim programıdır. Program, Türk gençliği özelinde tüm milletimizin hizmetine sunulmuştur. Ülkü Ocakları olarak Türk milletinin refah seviyesini yükseltmek, menfaatlerini korumak, gelecek neslini aydınlatmak amacıyla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Mücadelemizi kalemle, bilimle, teknolojiyle sürdüreceğiz. Gençlerimizi, ailelerimizi, esnaflarımızı ve görevlerin en kutsal olanını icra eden eğitimcilerimizi ve aynı gaye için uğraşan Türk Milletinin her bir ferdini bu yolda yanımızda görmekten kıvanç duyarız. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in de dediği gibi: ‘Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.’” dedi.

 

Haber / Buse SERİN